петък, 03 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1823 прочитания

    Ираван Хира става главен изпълнителен директор на Tiger Technology

    Българската компания ускорява глобалната си експанзия с разширение на управленското ниво на компанията
    23 април 2024, 13:47 a+ a- a

    Снимка: Tiger Technology

    Българският технологичен иноватор Tiger Technology обяви разширение на управленското ниво на компанията. Стъпката е продиктувана от органичната експанзия на компанията на 4 континента, както и от силни вертикални пробиви през последната година в сферите на здравеопазването и видеонаблюдението.

    Александър Лефтеров е сериен предприемач, с над 10 основани компании в сферата на високите технологии и няколко продадени бизнеса. Той е член на глобалната предприемаческа организация Endeavor и е ментор в програмата Dare to Scale за млади предприемачи. Завършва Информатика в СУ „Св. Климент Охридски“, както и предприемаческите програми на „Станфорд“ и „Харвард“. Освен лидер в създаването на технологиите и продуктите на Tiger Technology, Александър е в ролята на изпълнителен директор от създаването на компанията до днес, формирайки визията на която се основава нейният успех.

    Tiger Technology е пионер в областта на хибридните решения за съхранение и управление на данни и в годините след пандемията интересът към услугите на компанията значително нараства. Именно нуждите на пазара подтикват нейния основател и изпълнителен директор Александър Лефтеров да предприеме разширяването на ръководния екип и да привлече лидери с опит за ролите на главен изпълнителен директор и главен оперативен директор в компанията. 

    От средата на месец април на борда на Tiger Technology се качва известният в бизнес средите у нас и зад граница Ираван Хира. Той поема длъжността главен изпълнителен директор с основна мисия да направлява експанзията на компанията и развитието на търговския ѝ капацитет – нещо, в което се е доказал през годините с успешното управление на няколко стратегически бизнеса. Ираван Хира е инженер по образование с магистърска степен по компютърни науки, а акценти в професионалната му кариера са управлението на HP и Hewlett Packard Enterprise, както и на алтернативния инвестиционен фонд Karoll Capital Management и на българското подразделение на Financial Times. Ираван Хира се присъединява към мениджмънт екипа на Tiger Technology с амбицията да даде тласък на бизнеса и да оглави органичната експанзия на компанията на няколко континента – Азия и Африка (Близкия изток), Северна Америка и Европа. 

    „Целта ми е да подкрепя визията на Александър Лефтеров с опита, експертизата и бизнес интуицията, която съм развил с годините. Следя Tiger Technology от няколко години и вярвам, че заедно с Алекс ще изведем компанията на едно следващо бизнес ниво, което отговаря на експоненциално растящото търсене на иновативните ни решения за складиране и управление на данни в хибридна среда“, споделя Ираван Хира. 

    Александър Лефтеров предвижда мащабиране на бизнеса още в началото на предходната година, вземайки предвид интереса и нуждите на средата. Според него бумът в сферата на изкуствения интелект (ИИ) допълнително засилва търсенето на продуктите на Tiger Technology, макар и по индиректен начин. Причината е в иновативния подход на компанията, благодарение на който достъпът и възможностите на облачната инфраструктура, където „вирее“ ИИ, става възможен в съчетание с предимствата на локалната среда за съхранение и управление на данни. По този начин облакът става част от инфраструктурата на компанията, което осигурява достъпа на клиента до функционалностите на изкуствения интелект. 

    „Наблюдавам промените в света, технологичните нужди също, и виждам, че сме на прага на нов скок. Искам да участвам в тази трансформация и разбирам, че мога много по-ефективно да го правя, ако се концентрирам върху технологията. А, тъй като технологията и бизнесът са неразривно свързани, осъзнах необходимостта да поканя в Tiger Technology визионер и в бизнеса. В Ираван виждам опита, уменията и онзи нюх за експанзия, които ще отприщят потенциала ни да носим стойност като решаваме глобални проблеми в дигиталните облачни трансформации“, споделя от своя страна Александър Лефтеров. 

    Преди Ираван Хира към Tiger Technology се присъединява Мила Петрова, която заема позицията главен оперативен директор. Мила Петрова е с 25-годишен опит в управлението на екипи и сложни мултинационални и мултикултурни проекти. Тя самата в последните години действа с размах в стартъп сферата като основател на компанията TeamUp за консултация и коучинг на ръководители и екипи, както и като коуч и ментор на стартъп лидери в страната. Преди това е била търговски директор на Shell, както и впоследствие мениджър дигитално развитие за Централна и Източна Европа в същата компания. 

    „За да постигнем нашите цели за глобална експанзия, за нас е изключително важно да създадем необходимите мащабируеми процеси и екипи. Привличането на човек с толкова богат опит е от ключово значение за компанията на този етап“, коментира Александър Лефтеров присъединяването на Мила Петрова. 

    С привличането на Ираван и Мила се завършва формирането на управленския екип, който освен Алекс и тях двамата включва и Мартина Карагьозова в качеството ѝ на главен финансов директор. Тя координира финансовите процеси в компанията от 2019-та година насам и компанията разчита на нейната експертиза. Мартина Карагьозова има над 25 години опит в областта на сливанията и придобиванията, привличане на инвестиции, включително и в ИТ индустрията в България. Мартина е партньор и част от екипа на консултантската фирма Transacta, която осъществи първоначалното привличане на капитал от инвеститори за Тайгър технолоджи АД.

    „Заедно с Алекс и другите колеги в управленския екип вече имаме план за действие в посока разрастване на Tiger Technology и предприемаческото нетърпение да го случим“, обобщава бизнес визията на Tiger Technology новият изпълнителен директор на компанията Ираван Хира.

    Днес Tiger Тechnology е не само единствената българска, но и една от малкото европейски компании, които предлагат хибридни решения за безпроблемното съчетаване на локално и облачно управление и съхранение на данни. Уникалният подход на компанията взима за отправна точка не облака, а локалните сървъри и го прави предпочитано решение за компаниите с критични непрекъсваеми бизнес процеси. Резултатът е решение за клиента, при което от една страна може да разчита на облачната гъвкавост на средата и на скалируемо пространство за нарастване на обемите генерирани данни, а от друга - на скоростта, продуктивността и сигурността на локалния си хардуер. Една глобална технологична нужда, предвидена от Александър Лефтеров и намерила отговор в решенията на Tiger Technology. 

    В портфолиото от клиенти на компанията се нареждат едни от най-известните медийни и развлекателни компании в света, банки, правителствени институции, летища, болници и полицейски управления. Сред тях са водещи британски , европейски и американски медии, държавни институция в САЩ, Великобритания и Близкия Изток, както и най-големите летища в Близкия Изток и САЩ, и др. Компанията е стратегически партньор на световните технологични гиганти IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Philips, HPE както и на Milestone systems, която избира Tiger Technology за Технологичен партньор на годината през 2023 г.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    преди 1 ден
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    преди 1 ден
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    преди 1 ден
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    преди 1 ден
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19