петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    929 прочитания

    Рерсо стана член на Сдружението за модерна търговия

    Към момента в България веригата има 65 магазина
    15 февруари 2021, 14:58 a+ a- a

    Водещата верига за търговия с детски облекла, играчки и декоративни продукти за дома у нас - „ПЕПКО България“, се присъедини към Сдружението за модерна търговия (СМТ). Така членовете на сдружението вече са 12 от водещите ритейлъри в България: "Билла България”, „Ван Холдинг“ ("Фантастико"), „Дайхман търговия с обувки", "дм България", “Доверие - Брико” ("Мосю Бриколаж"), „ИКЕА – България“, "Кауфланд България” , "Лидл България”, “Максима България” ("Т Маркет"), „ПЕПКО България“, "ПроМаркет" и "Хиполенд".

    Първите магазини на Рерсо са открити през 2004 в Полша, а днес обектите на веригата са повече от 2 000 в 13 европейски страни. Навлизането на българския пазар стартира през 2019 година, когато са открити първите магазини у нас. Към момента в България има 65 Рерсо магазина.

    Приоритет за компанията е да открива нови обекти не само в големите населени места, но и да бъде достъпна за клиентите си и в по-малките градове.

    Във връзка с присъединяването на „ПЕПКО България“ към СМТ, изпълнителният директор на сдружението Йордан Матеев заяви: „Ние сме много щастливи, че един от най-бързо развиващите се ритейлъри в България се присъединява към Сдружението за модерна търговия. Така нашето сдружение става още по-силно в отстояването на ценностите на свободната търговия, която се развива в условия на здравословна конкуренция. Вярваме, че Рерсо ще има съществен принос в нашата работа и ще допринесе за постигането на общата ни цел – да направим България по-добро място за търговия и бизнес и да ускорим развитието на българската икономика, с което ще допринесем за подобряване на благосъстоянието на българите.“

    Във връзка с присъединяването на „ПЕПКО България“ към СМТ, оперативният мениджър и управител на компанията Драгия Драгиев заяви: „Радваме се да се включим в сдружението заедно с другите водещи търговски вериги в България. Уверени сме, че с нашия опит и експертиза ще допринесем за постигането на целите на СМТ. Ние успяхме бързо да се наложим като предпочитан дискаунт магазин благодарение на удобните локации на нашите магазини в цялата страна, качествените продукти на ниски цени и голямото разнообразие от стоки за дома и цялото семейство. 

    От създаването си Сдружението за модерна търговия работи активно за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика. Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подпомагане на развитието на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

    За последните над две десетилетия членовете на СМТ са инвестирали в България повече от 3.5 млрд. лв. Ежегодно те внасят в държавния бюджет над 600 млн. лв. под формата на данъци и имат значителен принос за изсветляване на икономиката.

    Компаниите в сдружението са сред най-големите работодатели у нас с повече от 23 хил. служители. Търговските вериги си партнират успешно със стотици български производители, в резултат на което над 67% от асортимента им в основните хранителни категории се състои от български продукти, а повече от 45 български компании успешно реализират продуктите си в чужбина.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 19 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам