петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1618 прочитания

    БОРИКА намали цената за издаване и подновяване на електронен подпис

    Причината е засиленият интерес на гражданите към услугата
    05 април 2021, 10:35 a+ a- a

    Цените на електронния подпис продължават да падат. Преди дни от БОРИКА обявиха поредното намаление. "Промяната в цените е продиктувана от засиления интерес от страна на гражданите към услугата и все по-честото приложение на електронния подпис в комуникацията им с администрацията и бизнеса", отбелязват от компанията.

    "До момента за издаване и преиздаване на персонално удостоверение за квалифициран електронен подпис за срок от една година клиентите заплащаха 12 лв. с ДДС. От днес цената за тези услуги е 6 лв. с ДДС. В случай, че изберат срок от три години, новата цена за същите услуги ще бъде 15 лв. с ДДС (намалена от 34.20 лв.). Значително снижена е и цената за пълния пакет, съдържащ КЕП, смарт карта и четец, като за срок от 1 и 3 години, тя е съответно 27 и 36 лв. с ДДС", посочват от БОРИКА.

    Клиентите, които решат да подновят онлайн своя електронен подпис за срок от една година през електронния магазин на БОРИКА,ще платя 6 лв. с ДДС, докато в офис на дружеството тя е 12 лв. с ДДС.

    „Онлайн процесът е бърз, удобен, безопасен и по-евтин и затова бихме искали да стимулираме гражданите да изберат него пред посещението на физически офис“, коментират от дружеството.

    Квалифицираният електронен подпис има силата на саморъчно положен подпис. С него могат да се подписват и подават електронни документи до различни административни служби, както и в системите за онлайн банкиране на повечето търговски банки в страната. Като продължение на стандартния електронен подпис и със същата правна сила е и т.нар. "Облачен квалифициран електронен подпис". При него няма необходимост от карта и четец, а единствените условия са наличието на мобилен телефон с достъп до интернет и свалено приложение B-Trust Mobile. Издаването на Облачен КЕП става изцяло отдалечено посредством електронна идентификация.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 43 секунди
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 3 часа
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 3 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 4 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката