петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4290 прочитания

    Garitage Park привлече още 7 компании като наематели

    Комплексът е разположен на площ от 167 000 кв. м.
    20 септември 2018, 12:29 a+ a- a

    Два месеца преди откриването на Фаза 1 на Garitage Park, първите две офис сгради са отдадени над 90%. Жилищните единици, включени в тази фаза и разположени в ниски блокове и редови къщи, са напълно реализирани, съобщават от компанията зад проекта. 

     „Изключително сме доволни, че скоро след като привлякохме за свой наемател високотехнологичната компания VMware, нашият проект и средата, която той предлага, оцениха компании като Milestone Systems, Euroccor и Atos Bulgaria Competency Centre, част от световния лидер в дигиталната трансформация Atos. Радваме се, че Garitage Park се позиционира успешно като притегателен център на ИТ и аутсорсинг индустрията в България”, споделиха Атанас Гаров и Давид Давидов, управляващи партньори в Garitage Park.

    Наред с офисните  площи, напредва реализацията на търговските  площи в комплекса - Billa, Lilly, Sopharmacy, Братя Хлебари, са част от обектите, които ще се открият в рамките на тази и следващата година, осигурявайки редица удобства и услуги за ползвателите на Garitage Park.

    В началото на годината високотехнологичният гигант VMware нае повече от 20 000 м2 в офис площи в комплекса, като усвояването им ще започне през средата на 2019 г. Обявената наемна площ все още е най-голямата офисна сделка, сключвана на българския пазар, посочват от Garitage Park.

    „Предсрочната реализация на над 90% от офисните площи от Фаза 1 напълно оправдава амбициите на инвеститорите да продължат с бързи темпове реализацията и на следващите две офисни сгради – 3 и 4 с обща отдаваема площ 48 хил. кв. м. и 1200 паркоместа. Припомняме, че първата копка на Фаза 2 бе направена през април 2018 г. като заедно с нея ще бъде изградена и спортна зала „София парк“ с капацитет 1 700 зрители, която ще бъде новия дом на волейболен клуб „Левски”, разказват още от компанията. 

    Верни на принципите на BREEAM Communities, британския стандарт за устойчиво строителство, Garitage Park дава заявка капацитетът на залата да бъде използван и от работещите и живеещи в комплекса, които ще имат възможност да практикуват волейбол, баскетбол и футзал. През следващата пролет се планира и откриването на спортния комплекс с площ над 3600 м2, включващ плувен басейн, спортна зала, рехабилитация, СПА услуги и др., допълвайки  многото удобства, които ще бъдат предложени от Garitage Park - паркова среда с детски и спортни площадки, основно училище за 500 деца,  ресторанти, кафенета и други.

    Garitage Park е мащабен жилищен и бизнес комплекс, разположен на 167 000 m2. Проектът ще се реализира поетапно и в напълно завършен вид се предвижда да включва:

    •95 000 m2 офиси

    •60 000 m2 жилища

    •90 000 m2 паркова среда с езеро, детски и спортни площадки

    •Основно училище за 500 деца

    •4 500 парко-места

    •Спортен център с басейн

    •Спортна зала за 1700 души

    •Супермаркет, ресторанти, кафенета и други

    Garitage Park е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, получил междинен сертификат по метода BREEAM Communities за социална, икономическа и екологична устойчивост. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 1 час
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 2 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 3 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 4 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate