понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2029 прочитания

    Студенти от 56 държави кандидатстваха за стаж в INSAIT

    Одобрените кандидати са под 3% или едва 23-ма студенти, сред които и четирима българи
    02 април 2024, 12:09 a+ a- a

    За да видите изображението в по-голям размер, кликнете на него

    Студенти от 56 държави кандидатстваха за възможността да прекарат летен стаж в българския институт INSAIT. Сред тях са представители на водещи университети от САЩ, Германия, Великобритания, Швейцария, Китай, Индия и др. Кандидати има и от далечни държави като Непал, Индонезия, Етиопия и др. 

    Одобрените кандидати са под 3% или едва 23-ма студенти, сред които и четирима българи. Те ще имат възможност да работят с изследователи от Института за период от 8 до 12 седмици, започвайки от месец юни. Това е второ издание на програмата, а успехите, които INSAIT постига през последната година в областта на изкуствения интелект, големите езикови модели и компютърното зрение, увеличават интереса към нея. 

    Сред одобрените кандидати има носители на златни медали от международни олимпиади и състезания, а някои вече са и с научни публикации на авторитетни научни конференции. Сред студентите има класирани в топ 1% на най-талантливите деца на държави като Иран, Индия, Китай и др.

    Институтът за научни изследвания в областта на компютърните технологии (INSAIT) е част от структурата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той има стратегическо партньорство с Швейцарските федерални технологични институти в Цюрих и Лозана и е привлякъл финансиране от компании като българската SiteGround, Google, Amazon, VMWare, както и от редица представители на българската екосистема.

    Преди около 2 месеца INSAIT обяви и стартирането на безпрецедентна за България стажантска програма насочена към български студенти, по която ще бъде осигурена стипендия в размер на 2000 лв. на месец за най-талантливите ни младежи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 4 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 5 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 6 часа
    преди 9 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата