понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2203 прочитания

    Бургас ще e домакин на финалния кръг на Националната олимпиада по ИТ

    Той ще се проведе от 26 до 28 април
    11 април 2024, 09:47 a+ a- a

    Бургас ще бъде домакин на финалния кръг на 21-та Национална олимпиада по информационни технологии /НОИТ/. Той ще се проведе от 26 до 28 април в сградата на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

    До финалния кръг на олимпиадата стигнаха общо 42 бургаски ученици с 21 класирани проекта, тъй като във всеки проект участват по 2 ученици. С най-много – 9 проекта са учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, следвани от ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ с 6, ПГКПИ – 5 и ПГЕЕ „Константин Фотинов“ – 1. Всички класирани участници ще се състезават в 7 направления и 3 възрастови групи.

    Финалният кръг включва два етапа – тест и защита на проект. Общата оценка се получава след сумиране на оценките от двата етапа, като оценките се поставят от Национално жури, което изготвя и крайното класиране.

    Освен предметните награди, победителите в Олимпиадата получават и специални дипломи от МОН, които могат да се използват за прием във висши учебни заведения. Официалното откриване ще се състои на 26 април от 18.00 часа в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център. Тестът и защитата на проектите ще бъде на 27 април в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, а на следващия ден, 28 април, ще бъдат обявени резултатите от 10.00 часа в Културен център „Морско казино“.

    Националната олимпиада по информационни технологии се организира от Министерството на образованието и науката с подкрепата на Регионално управление на образованието-Бургас, Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Успехите на бургаските млади специалисти в областта на информационните технологии са резултат от целенасочените усилия и иновативни програми на общинската администрация за развитие на дигиталните компетентности сред подрастващите като “Coding Kids Burgas”, Училищна Телерик академия и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 4 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 5 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 7 часа
    преди 10 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата