петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7485 прочитания

  5 златни и около 30 сребърни медали за България от Международния турнир по информатика

  Състезатели от 17 страни участваха в Международния турнир по информатика за напреднали “Джон Атанасов” в Шумен
  24 април 2024, 10:09 a+ a- a

  сн: Община Шумен

  Близо 500 състезатели от 17 страни се включиха в Международния турнир по информатика за напреднали “Джон Атанасов” в Шумен. Негови организатори са Община Шумен, Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“ и Школа „А и Б”. Турнирът се проведе под патронажа на президента Румен Радев и ректорът на Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ проф. д-р Наталия Витанова.

  В рамките на два състезателни дни- 19 и 20 април, знания в областта на състезателната информатика демонстрираха информатици от България, Азербайджан, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Египет, Израел, Киргизстан, Молдова, Пакистан, Румъния, Саудитска Арабия, Туркменистан и Украйна. Под неутрален флаг се състезаваха участниците от Беларус, Русия и Татарстан. Онлайн се състезаваха 362 млади информатици, а 119 решаваха задачите си присъствено в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“. Отличените получиха медалите си на церемония в залата на Общинския младежки дом.

  В младша възраст златото заслужиха 15 състезатели. В старша възраст 22 информатици спечелиха златни медали. За пореден път шуменецът Даниел Койнов завоюва златното отличие.

  „Българските състезатели спечелиха 5 златни и около 30 сребърни и бронзови медали на Международния турнир по информатика за напреднали “Джон Атанасов” в Шумен, с което за пореден път показаха, че България е сред световните сили в състезателната информатика“, каза председателят на организационния му комитет д-р Бисерка Йовчева.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  преди 12 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 13 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 16 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 16 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон