сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1477 прочитания

    Премиерът в Сеул: България е известна със заводите си в автомобилостроенето

    Борисов изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите за изграждането на завод на „Хюндай“ у нас
    25 септември 2019, 14:15 a+ a- a

    Премиерът Борисов по-рано посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в гр. Хуасонг

    „България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности“.

    Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в Сеул по повод бъдещо сътрудничество с компанията „Хюндай“, съобщи правителствената пресслужба. Премиерът Борисов по-рано посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в гр. Хуасонг.

    Българският министър-председател отбеляза, че решенията на компанията „Хюндай“ се взимат от членовете на бордовете и изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите.

    Заради продължаващите с „Фолксваген“ преговори, навсякъде в света са чули за страната ни, каза още премиерът Борисов. Той посочи, че по време на посещението с водената от него делегация в иновационния завод, страната ни е представила офертите си. „Те бяха в България, ние – тук“, заяви премиерът Борисов и уточни, че ако накрая „се харесаме и е взаимноизгодно“, ще бъде положено началото на партньорство. „Но и сега правим доста неща за „Хюндай“ в България“, допълни министър-председателят.

    Премиерът Борисов акцентира още, че са възможни инвестиции от Република Корея в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България. „Много добре познават България, останах приятно впечатлен“, изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

    „Страната ни е привлекателна за инвестиции не само в машиностроенето, но и в сферата на туризма“, добави българският министър-председател. Той подчерта, че целият Център за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“ е бил с български знамена, надписи, дори на полицейските коли и мотори, което е ярък знак за отношението към страната ни. „Стабилността в България се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат“, посочи премиерът Борисов.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 13 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 15 часа
    преди 20 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 21 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 21 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26