петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    890 прочитания

    Октомври е европейският месец на киберсигурността

    Тази година в центъра на кампанията са „онлайн хигиената“ и нововъзникващите технологии
    02 октомври 2019, 08:41 a+ a- a

    Октомври е Европейският месец на киберсигурността, съобщи БТА. Тазгодишната кампания цели европейските граждани да се запознаят още по-отблизо с въпросите на киберсигурността. Европейският месец на киберсигурността е ежегодна кампания на Европейския съюз за повишаване на осведомеността и популяризиране на киберсигурността сред гражданите и организациите, както и за предоставяне на актуална информация, свързана със сигурността. Всички свързани събития и инициативи са координирани от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия с подкрепата на държавите членки. 

    През 2019 г. кампанията ще постави ударение върху различни теми, разкриващи нуждата от промяна в поведенческите модели и представящи на потребителите подходящи примери, които да им помогнат да осъзнаят рисковете, които крият новите технологии.

    Първата тема обхваща основните принципи на „онлайн хигиената“, тоест правилните навици, които гарантират нашата безопасност онлайн и които всеки трябва да възприеме в ежедневието си. Потребителите, които подхождат правилно към своята киберсигурност се чувстват по-уверени, когато използват своите компютри, смартфони, интелигентни часовници или всякакви други устройства, свързани с интернет. Основното послание е, че киберхигиената е навик, който се придобива на ранна възраст и остава за цял живот.

    Втората тема поставя ударение върху „нововъзникващите технологии“ и върху нуждата от сигурност за потребителите и техните устройства. Технологиите се развиват бързо и е редно, придобивайки нов продукт, да настройваме по подходящ начин параметрите за сигурност и защита на личните данни. Гражданите ще бъдат запознати отблизо с въпросите, на които следва да отделят внимание, що се отнася до новите технологии.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 25 минути
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 49 минути
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 3 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 4 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits