вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2920 прочитания

    Служителите на Luxoft у нас вече достигат 230 души

    Софтуерната компания отбелязва 10 години присъствие на българския пазар
    02 април 2024, 15:51 a+ a- a

    Луксофт България отбелязва 10 години успешно присъствие на българския пазар. За времето след откриване на своя офис в София през пролетта на 2014 компанията се утвърди като играч с отчетливо присъствие на пазара на човешки ресурси в сектора на информационните технологии, демонстрирайки значителен растеж и иновации. През 2024 компанията вече има над 230 служители в България, като повече от половината от тях са ангажирани в ИТ екипи, работещи върху проекти в сферите на банкирането, финансите и автомобилната индустрия. С разнообразието от технологии, в които компанията оперира, Луксофт допринася за развитието на местната ИТ среда.

    Компанията се ангажира активно с организирането и подкрепата на обучения, семинари и значими събития в сектора на национално ниво. Офисът в София беше домакин на първата в LоGeek Night в България, която привлече ИТ общността с демонстрация на нови разработки за автомобилния и финансовия сектори. Множество Дни на отворените врати в офиса на Луксофт бяха посветени на теми като за C/C++, технологии в областта на Big Data, Java, както и на много други теми от професионален интерес за софтуерните инженери. Тези инициативи подчертават ангажимента на Луксофт България към развитието на ИТ общността и подкрепата за професионалното развитие на ИТ експертите в страната, като допринасят за създаването на здрава професионална среда и насърчават обмена на знания и опит между специалистите.

    Луксофт не само инвестира в технологични иновации, но и активно участва в социално отговорни инициативи. Пример за това е осиновяването на пчелни кошери, което допринася за опазването на околната среда и подкрепя местните пчелари. Тази инициатива е част от дългосрочните ангажименти на компанията за насърчаване на по-зелено и устойчиво бъдеще. Служителите от Луксофт България няколко поредни години са доброволци в кръводаряването. Традиция е през годините години Луксофт да подпомага деца в неравностойно положение преди първия звънец за учебната година. По друг проект за дигитално рисуване TechARTnology деца със заложби от семейства с ниски доходи бяха подкрепени да развиват своите арт и технологични умения. През годините компанията е оказвала подкрепа и на Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

    Луксофт България поставя социалната отговорност в центъра на своята корпоративна култура. Това подчертава ангажимента на компанията не само към доставката на висококачествени IT услуги, но и към въздействието си върху обществото и природата.

    През 2023 година за втори път Луксофт България получи признанието Great Place to Work ® - престижният сертификат, който определя компанията като желано място за работа с висока степен на удовлетвореност на нейните служители.

    По повод юбилея Алексей Рубцов, управляващ директор на Луксофт България заяви: "10 години са повод за равносметка, но и за поглед към бъдещето. Горд съм от това, което постигнахме – превърнахме се в компания с отчетливо присъствие в ИТ сектора в България. Искам да благодаря на всички служители и партньори, които допринесоха за нашия успех. Предстоят ни още много вълнуващи моменти и иновации. Заедно ще продължим да трансформираме дигиталния свят."

    Луксофт България продължава да бъде ангажирана с развитието на висококачествени технологични решения и подкрепа за развитието на ИТ общността, засилвайки своята позиция на водеща IT компания в страната и предоставяйки значим принос към българската икономика и общество.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на LUXOFT BULGARIA EOOD в Jobs.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 43 минути
    Google инвестира $640 млн. в нов дейта център в Нидерландия
    До момента технологичния гигант е инвестирал над €3,8 млрд. в такива центрове в страната
    преди 16 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 17 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 17 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 19 часа
    преди 22 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата