вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1661 прочитания

    UBS изкупува обратно акции на стойност $2 млрд.

    Банката иска да достигне нивото на обратно изкупуване от преди придобиването на Credit Suisse
    03 април 2024, 08:33 a+ a- a

    Снимка: UBS

    UBS заяви, че стартира нова програма за обратно изкупуване на акции на стойност до $2 млрд., като половината ще бъде завършена през 2024 г. Схемата ще започне в сряда (3 април), каза швейцарската банка, която обяви обратно изкупуване на стойност $1 млрд. с годишните си резултати през февруари, припомня „Ройтерс“.

    Сега обемът акции, които трябва да бъдат изкупени, може да бъде разширен до $2 млрд. в схемата, която ще продължи до 2026 г. Тя следва обратно изкупуване през 2022 г., при което UBS изкупи обратно 298,5 милиона от своите акции, еквивалентни на 8,6% от акциите ѝ, за $5,2 млрд.

    Вместо да бъдат анулирани, както първоначално беше предвидено, повечето от обратно изкупените акции бяха използвани при миналогодишното придобиване на Credit Suisse. Преди сделката да бъде обявена, UBS вече беше изкупила обратно свои акции на стойност близо 1,2 милиарда швейцарски франка ($1,32 млрд.).

    „Както беше съобщено по-рано, през 2024 г. очакваме да изкупим обратно до $1 млрд. от нашите акции, като започнем след завършването на сливането на UBS AG и Credit Suisse AG, което се очаква да стане до края на второто тримесечие“, казаха от банката в изявление.

    „Нашата амбиция е обратното изкупуване на акции да надхвърли нивото от преди придобиването до 2026 г.“, добави институцията, посочвайки обратно изкупените акции за $5,6 млрд.

    По време на обратното изкупуване фирмите купуват свои собствени акции на фондовата борса, намалявайки дела на акциите, държани от инвеститорите, предлагайки начин на компаниите да върнат пари в брой на акционерите, заедно с дивиденти, и често изпращат акциите нагоре, тъй като броят им намалява.

    Ако се изпълни изцяло, новото обратно изкупуване на акции ще възлиза на около 64,1 милиона акции, еквивалентно на приблизително 1,85% от акционерния капитал на UBS.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 12 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 13 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 14 часа
    преди 17 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата