понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1395 прочитания

    Нетера се разширява в Азиатско-тихоокеанския регион

    Компанията откри дъщерно дружество в Сингапур
    09 април 2024, 13:33 a+ a- a

    сн: Neterra

    Българската телекомуникационна компания Нетера обяви, че се разширява в Азиатско-тихоокеанския регион. Компанията разположи своя инфраструктура в един от най-популярните дейта центрове в Сингапур (Equinix SG1) и основа дъщерно дружество.

    Новото местоположение става част от съществуващата мрежа на Нетера от над 220 точки на присъствие по света. Компанията вече предлага директни маршрути за пренос на данни към Сингапур и региона, осигурява поддръжка и първокласни телекомуникационни услуги като трансконтинентална свързаност, глобален пиъринг, облачни услуги и DDoS защита. Чрез този хъб Нетера ще предлага и всички услуги за свързаност, предоставяни от нейното дъщерно дружество NetIX - водеща глобална платформа за обмен на интернет трафик. Локацията в Сингапур ще служи като център за иновации и ориентирани към клиента решения и е директно свързана с точката на присъствие на Нетера в Марсилия.

    „Това разширяване е в отговор на нарасналите и разнообразни нужди на нашите клиенти. Радваме се да оправдаем доверието им и да предоставим висококачествените телекомуникационни услуги на Нетера, с които са свикнали, на динамичния пазар в Сингапур“, каза Деан Белев, старши продуктов мениджър „Свързаност и NetIX“ в Нетера. „Този стратегически ход засилва нашия ангажимент да разширяваме присъствието си и да предоставяме първокласни решения глобално.“

    Разгръщането към Сингапур е логично развитие за Нетера и свързаните с нея компании. Дружествата отбелязват устойчив финансов и бизнес растеж, създават и пускат нови продукти и услуги, печелят клиенти и признание в телекомуникационната индустрия.

    В края на 2023 г. Нетера спечели наградата „Най-добър телеком оператор на едро в Централна и Източна Европа“ на наградите Capacity Global Carrier Awards, а NetIX беше призната за „Най-добър пиъринг оператор на 2023 г.“ на ежегодните награди на Глобалната телекомуникационна общност (Global Carrier Community Awards).

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 4 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 5 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 7 часа
    преди 10 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата