понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1501 прочитания

    Apple ще позволи на стрийминг приложенията линкове към техните сайтове

    Когато става дума за покупки в Европа
    09 април 2024, 15:29 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Apple обяви мерки, за да улесни приложенията за стрийминг на музика в своя App Store в Европейското икономическо пространство (ЕИП) да информират потребителите за други начини за закупуване на цифрови услуги, тъй като се старае да се съобрази с изискване на Европейския съюз, пише „Ройтерс“.

    Съобщението идва седмици, след като производителят на iPhone беше глобен с €1,84 млрд. от ЕС за осуетяване на конкуренцията при конкуренти за стрийминг на музика чрез ограничения в неговия App Store. Европейската комисия каза през март, че ограниченията на Apple представляват несправедливи търговски условия и че компанията трябва да спре подобно поведение.

    След жалба от 2019 г. от шведската услуга за стрийминг Spotify, миналата година Комисията обвини Apple, че е попречила на шведската компания и други да информират потребителите за опциите за плащане извън App Store.

    В петък (5 април) Apple съобщи, че ще позволи на разработчиците на приложения за стрийминг на музика да поканят потребителите да предоставят своя имейл адрес, за да им изпратят връзка към уебсайта на разработчиците за закупуване на цифрово музикално съдържание или услуги и да ги информират за това къде и как да купуват артикули, както и цената.

    Компанията каза, че съобщението предоставя „още повече“ гъвкавост на приложенията за стрийминг услуги на музика, включително Spotify, който има 56% дял от европейския пазар. Apple обаче каза, че решението на Комисията не засяга способността ѝ да начислява комисионна за всички инструменти, технологии и текущи услуги, които предоставя.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 4 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 5 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 7 часа
    преди 10 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата