петък, 03 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1668 прочитания

    Турция ще предлага визи за дигитални номади

    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    23 април 2024, 15:31 a+ a- a

    Турция стартира онлайн платформа за визи за „цифрови номади“ – хора, които изкарват прехраната си, работейки онлайн от различни места по света (без фиксирано бизнес местоположение). Кандидатстването за такава виза става лесно и удобно през платформата за предварително кандидатстване на Digital Nomad GoTürkiye. След като първата фаза от процеса е изпълнена и всички изисквания са покрити, кандидатите получават „Сертификат за идентификация на цифров номад“. С този сертификат номадите трябва да продължат процеса на кандидатстване в Турско посолство и/или визови центрове.

    Кой може да стане дигитален номад в Турция?
    Гражданите на Франция, Германия, Италия, Белгия, Холандия, Люксембург, Ирландия, Дания, Гърция, Хърватия, Испания, Португалия, Австрия, Финландия, Швеция, Чехия, Унгария, Полша, Словения, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Малта, България, Румъния, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн, Обединеното кралство, Швейцария, САЩ, Канада, Русия, Украйна и Беларус, на възраст 21-55 години, могат да кандидатстват за Digital Nomad Visa.

    За да получите сертификат за идентификация на цифров номад, след като се регистрирате в платформата, трябва да предоставите следните документи: • Документ за пътуване/паспорт, валиден най-малко шест месеца от датата на пристигане в Турция; • Диплома за висше образование или документ, заместващ диплома; • Документ, показващ, че кандидатът работи като дигитален номад: А) Трудов договор, ако работи за компания (с изключение на компании в Турция) или Б) Граждански договор между кандидата и компанията, ако се самоосигурява (с изключение на компании в Турция) • Биометрична снимка; • Документ, доказващ, че кандидатът има месечен доход в размер на 3000 щатски долара или годишен доход от 36 000 щатски долара.

    Със своята стабилна технологична инфраструктура, напреднали системи за цифрово банкиране и разплащане, през последните години Турция се е превърнала в популярна дестинация за дигитални номади. С тази виза посетителите могат да удължат престоя си и да се насладят на уникалната красота на страната, докато работят дистанционно, използвайки високоскоростен интернет и клетъчни мрежи из големите градове.

    Енергийният метрополис: Истанбул
    Като пресечна точка на различни култури, Истанбул е не само историческо място, където се срещат вековни цивилизации, но и бизнес хъб, както на големи компании, така и на малки стартиращи бизнеси. Този оживен град, до който може лесно да се стигне с директни полети от почти всяка точка на света, отговаря на нуждите на всички бизнесмени и посетители със своята транспортна инфраструктура, изобилие от опции за настаняване, мек климат и модерни места за работа. Истанбул е град, в който човек може да се наслаждава на невероятни гледки, докато работи дистанционно. Изобилието от кафенета и паркове, които предлагат безплатен интернет, както и наличието на коуъркинг офиси в различни части на града, представляват удобство за дигиталните номади. Многопластовата оживеност на града, вкусната храна, исторически сгради, мултикултурна история, целогодишна активна културна и арт сцена, също допринасят за създаване на атрактивна социална среда за работещите дистанционно.

    Перфектната комбинация от история и модерност: Измир
    Измир, препоръчан от Lonely Planet като гореща точка за пътуване през 2024 г., е просторен и удобен град, който отговаря на нуждите на цифровите номади. Голямото разнообразие от възможности за настаняване, отличното местоположение край морето, егейската кухня и архитектурата, която съчетава богатата история и съвременна култура, са сред отличителните черти на града. Много от популярните крайморски райони тук също са предпочитани от дигиталните номади с модерната си инфраструктура. Независимо къде сте локирани, можете да разнообразите работното си място, отсядайки в някое кафене или когато имате нужда от почивка, да се насладите на дълбоките сини води на Егейско море.

    Работна среда, предоставяща природа и море: Мугла
    Мугла е разположена на пресечната точка на Средиземно и Егейско море, което я прави перфектната локация за цифрови номади. Благодарение на добре познатите си градове като Даламан, Бодрум и Фетие, които ви карат да се чувствате все едно сте в рая, Мугла предлага на посетителите работна атмосфера, в която ще се чувствате като на почивка. Освен това, в свободното си време можете да се разходите из древния град на Мугла, да плавате с лодка или да се насладите на вкусната егейска кухня из града. Мугла е перфектната дестинация за тези, които искат работното им място да е като рай на Земята със своите плажове със „Син флаг“, брегови ивици заобиколени от кристални води, спокойни заливи и заслепителни гледки.

    Безкрайни преживявания под средиземноморското слънце: Анталия
    Анталия, сърцето на турската Ривиера, също е любима дестинация за дигиталните номади. Нейният климат осигурява 300 слънчеви дни в годината, а градът е заобиколен от дълги плажове, древни градове и музеи, отразяващи славната му история, както и места, предлагащи средиземноморски деликатеси. Гардът е уникално място за всички посетители, които искат да се насладят на красиви гледки, докато работят или си почиват. Освен луксозни курорти за престой, посетителите на Анталия могат да открият и древни градове в района като Патара, Аспендос, Перге, Фаселис и Олимпус, Ликия и Сейнт Пол и да се насладят на плажовете им със „Син флаг“.

    С изобилието от технологични и природни предимства, Турция ще се превърне в истинско райско кътче за търсещите алтернатива на традиционната работа в офис среда.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    преди 1 ден
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    преди 1 ден
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    преди 1 ден
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    преди 1 ден
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19