петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1123 прочитания

    Сингапур премахва безплатното лечение на Covid-19 за „неваксинирани по избор“

    Според властите неваксинираните са „голямото мнозинство“ от пациенти, които изискват интензивни грижи
    10 ноември 2021, 10:21 a+ a- a

    Сингапур вече няма да плаща медицинските сметки за Covid-19 на хора, „неваксинирани по избор“, каза правителството, докато страната се бори с увеличението на случаите. Правителството понастоящем покрива пълните медицински разходи за Covid за всички сингапурци, както и за постоянно пребиваващи и притежатели на дългосрочни визи, освен ако тестът им не е положителен скоро след завръщане у дома от чужбина, предава The Guardian.

    От 8 декември обаче правителството заяви, че „ще започне да таксува пациенти с Covid-19, които не са ваксинирани по избор“. Меваксинираните хора „съставят значително мнозинство от тези, които се нуждаят от интензивни болнични грижи и непропорционално допринасят за натоварването на нашите здравни ресурси“.

    Медицинските сметки, свързани с Covid, ще се плащат за хора, които не отговарят на условията за ваксина. Правителството също така ще поеме сметките за лицата, които са частично ваксинирани до 31 декември, което им дава време да получат втора доза.

    Сингапур има едно от най-високите нива на покритие с ваксина в света, като 85% от отговарящото на условията население е напълно ваксинирано.

    И все пак градът държава се бори с нарастващите Covid инфекции и миналия месец предупреди, че здравната система е изложена на риск да бъде „претоварена“ от нарастващи случаи. Това стана ден след като страната разшири обхвата на пътуването без карантина като част от промяна в подхода си към справяне с пандемията.

    Премиерът Лий Хсиен Лунг по-рано каза, че глобалният бизнес център не може да остане затворен за неопределено време и Сингапур премина от стратегия за нулева толерантност със блокиране и затворени граници към живот с Covid-19.

    Скокът на инфекциите след облекчаване на някои ограничения накара острова да спре по-нататъшното отваряне в края на октомври. Социалните ограничения бяха удължени за около месец, за да се ограничи разпространението на Covid и да се облекчи натиска върху здравната система.

    На 8 ноември страната отчете 2470 нови случая и 14 смъртни случая. Министерството на здравеопазването заяви, че 67 случая на Covid са критично болни в интензивно лечение.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 54 минути
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 1 час
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 2 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 3 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 4 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate