събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    938 прочитания

    Омикрон е установен и в Испания

    Новият вариант на коронавируса е открит и в Дания, Великобритания, Нидерландия, Германия, Чехия, Италия и Белгия
    30 ноември 2021, 10:16 a+ a- a

    Болница в Испания обяви първия открит случай на омикрон в страната. Все повече държави в Европа въвеждат мерки на фона на опасенията от новия вариант на Covid, отбелязва Euronews. 

    По-рано Португалия заяви, че е открила първите си случаи на вариантa, свързани с играчи от футболния клуб Belenenses SAD. Агенцията за обществено здраве на страната заяви, че предварителните тестове показват, че всичките 13 случая, свързани с играчи, са свързани с омикрон. Един от играчите е пътувал до Южна Африка, където за първи път е открит вариантът.

    Изследователи казаха, че един случай е докладван на френския остров Ла Реюнион в Индийския океан. Много други европейски страни, включително Обединеното кралство, Дания, Нидерландия, Германия, Чехия, Италия и Белгия, вече обявиха, че са открили случаи на новия щам на коронавируса.

    В понеделник (29 ноември) следобед болница в Мадрид обяви случай на омикрон при 51-годишен мъж, който се е завърнал в Испания от Южна Африка в неделя и е имал леки симптоми.

    Френският здравен министър Оливие Веран каза, че въпреки че страната му все още няма потвърдени случаи, „вероятно е в момента да има случаи в обращение“. Министерството на здравеопазването заяви, че има най-малко „осем възможни случая“ на варианта.

    Говорейки на пресконференция в неделя (28 ноември), председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че е в ход „надпревара с времето“ за справяне с варианта омикрон.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 15 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 16 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 16 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 18 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години