събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5856 прочитания

    Хотелите – работните места на бъдещето

    Все повече хотели предлагат офис пространство под наем за хората в движение
    10 април 2013, 17:10 a+ a- a

    Офис в хотела? Защо не! С трансформацията на традиционния офис и значителното нарастване на хората на път хотелите откриха нова ниша. Освен да предлагат място за отмора, някои от тях вече предлагат и място за работа, разказва CNN.

    „Опитваме се да накараме хората да мислят по различен начин за хотелите”, разказва Пеги Рой, вицепрезидент за глобалните услуги на международната хотелска верига Marriott, цитирана от CNN. „Искаме хората да мислят за Marriott освен като място за сън, а и като място за работа”, допълва Рой.

    По-рано тази година Marriott стартира тестово нов модел, наречен „работно място при поискване”. В 35 хотела в САЩ и един в Европа хората могат да си наемат малко по размер място за срещи за 50 долара на час. Моделът се оказва успешен и хотелската верига решава да го приложи и в чужбина.

    Подобен модел предлага и друга американска верига хотели - Westin Hotels & Resorts. Концепцията им, наречена Tangent, е насочена към по-младите и по-мобилни служители, които имат нужда от бързо място за срещи. Цените и тук варират между 50 и 60 долара на час.

    Освен за работно пространство и интернет много клиенти използват хотелите и за провеждане на интервюта за работа, разказва CNN.

    Според проучване на Westin 75% от служителите в САЩ са в движение, което означава, че поне един ден в седмицата те нямат постоянен офис. В световен план този процент е 30, като продължава да расте бързо. Изследване на International Data Corporation (IDC), цитирано от CNN, сочи, че мобилните служители в света са 1.3 милиарда.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 17 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 17 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 17 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 19 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години