сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9892 прочитания

    Uber пусна първите си безпилотни коли в Питсбърг

    Те ще се движат с шофьор, тъй като все още се изисква човешка намеса в много ситуации
    15 септември 2016, 10:31 a+ a- a

    От компанията за превози Uber съобщиха, че първите автономни коли на компанията, които ще извършват услугата превоз, вече са по улиците на американския град Питсбърг. Именно там е разположен и технологичният център на компанията (Advanced Technologies Center – ATC).

    Клиентите на компанията в града ще имат възможност да се возят в автономните автомобили както обикновено. Те ще си поръчат кола, и ако има свободен автономен автомобил, той ще пристигне на адреса. В колата ще има шофьор, за да е сигурно, че превозът ще протече без инциденти, уточняват от компанията.

    Разработеният от Uber автопилот е голяма крачка напред, казват от компанията. Тестването му в реални условия е критично за успеха на технологията, а създаването на приложима алтернатива на притежанието на автомобил е важно за бъдещето на градовете, казват още от компанията.

    Навлизането на безпилотни автомобили в превоза на пътници ще помогне за намаляване на пътните инциденти, освобождаване на до 20% от паркоместата в градовете, намаляване на задръстванията.

    В момента автономните коли имат нужда от намесата на шофьор в много ситуации, включително и лоши метеорологични условия. Въпреки това, дори, когато това бъде изчистено в бъдеще, услугата Uber ще бъде смесена – автономни коли и такива с шофьори, уточняват още от компанията. Причините са две – на първо място ограниченията, които има софтуера за автономно управление и на второ място – фактът, че само хората са способни да разрешат проблема със светкавично увеличаващото се търсене на качествен транспорт.

    Освен това новите автономни автомобили ще са на улицата 24 часа в денонощието, което означава, че ще имат много по-голяма необходимост от хора, които да ги поддържат, отколкото обикновените автомобили. Така от Uber обясняват как новият вид транспорт няма да застраши работните места, а напротив – ще ги увеличи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 3 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 4 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване
    преди 22 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 22 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване