събота, 11 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8066 прочитания

    Най-добрите въпроси са онези, които не можеш да откриеш в Google?

    Нова книга ни помага да опознам себе си и хората около нас
    20 май 2015, 10:47 a+ a- a

    Грегъри Сток има голям брой научни публикации в областта на биофизиката и еволюционната биология. Световната си слава като автор обаче дължи на серията си от колекции с въпроси, издадени в милионни тиражи на повече от 20 езика. Снимка: gregorystock.net 

    Питай родителите си. Питай приятелите си. И преди всичко питай себе си. „Книга на въпросите“ на Грегъри Сток, която издателство „Книгомания“ пуска на българския пазар, разглежда доста деликатни, дръзки, чудати, срамни или прекалено трудни въпроси, свързани с любовта, парите, секса, етиката, технологиите и много други неща. Подлагайки на изпитание дълбоко вкоренените убеждения, този провокационен бестселър е истински инструмент за самооткриване. Това може би е единствената публикувана книга, която оспорва – и може би променя – начина, по който ние живеем и разглеждаме света.  

    Най-добрите въпроси са онези, които не можеш да откриеш в Google. Книгата на Грегъри Сток е пълна с такива. Изданието съдържа 290 въпроса на различни теми, които изпитват нашите убеждения, ценности и нагласи. 

    Вижте какво казват за книгата популярни личности:

    „Улавяйки и настоящи, и бъдещи дилеми, тази подвеждащо проста книга действа като същинска ковашка преса.” - Рей Курцвайл, автор на „Как да създадеш ум” и основател на Singularity University 

     „Един правилен въпрос струва повече от един блестящ отговор. Книгата на Сток те повежда на приятно пътуване към същината на разговора.” - Ричард Сол Урман, създател на конференцията TED

    „Не знаеш какво да правиш през уикенда? Ето ти отговора: вземи тази книга и побъркай своите приятели, любимите си хора, съседите и непознатите с умни, трудни, интересни въпроси.” - Хуан Енрикес, говорител на TED и съавтор на „Хомо еволютис: Моля, запознайте се със следващата човешка раса” 

     „Въпросите му ще те накарат да се замислиш за някои от нещата, през които можем да преминем, докато цял живот ги избягваме; това са дълбоки въпроси, но пък хората в най-добрия и най-истинския си вид са дълбоки хора.” - Бил Маккибън, автор на „Петрол и нефт”  

    „Провокираща книга, която ти дава стартери за разпалване на разговори. Внимавай, някои от тях ще те накарат да се усъмниш в стари и много удобни допускания.” - Дейвид Брин, автор на „Пощаджията” и „Прозрачното общество”.  

    Грегъри Сток е всепризнат авторитет в поставянето на неудобни и провокативни въпроси, които увличат съзнанието на читателя в интелектуално преминаване през ситуации на избор и изпитание. Сток голям брой научни публикации в областта на биофизиката и еволюционната биология. Световната си слава като автор обаче дължи на серията си от колекции с въпроси, издадени в милионни тиражи на повече от 20 езика: „Книга на въпросите“, „Книга на въпросите: любов и секс“, „Книга на въпросите: бизнес, политика, етика“.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 16 часа
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 16 часа
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 19 часа
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 20 часа
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ