петък, 24 ноември 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  14982 прочитания

  Кой може да се включи в Академията за немски език на „Съдърланд”?

  Обучението е безплатно, а успешно завършилите ще получат бонус и предложение за работа в компанията
  31 август 2017, 14:30 a+ a- a

  Димитър Гълъбов – изпълнителен директор на „Съдърланд България”

  За втора година „Съдърланд” стартира инициативата German Academy, която има за цел подобряване на нивото на немски език на участниците в нея. Успешно завършилите академията получават шанс да започнат веднага работа в „Съдърланд” и да станат част от динамичния екип на компанията. Тази година, Академията ще се проведе както в София, така и във Варна и Бургас.

  Повече за инициативата и кой може да се включи в Академията, разказва Димитър Гълъбов – изпълнителен директор на „Съдърланд България”.

  Г-н Гълъбов, и тази година „Съдърланд” стартира Академия за повишаване нивото на немски език. Каква е мотивацията да инвестирате отново в един такъв проект?
  Едно от основните неща, което ни отличава като работодател, са нашите хора. Bинаги сме имали високи критерии при избора на нашите колеги – наемаме кандидати с потенциал и висока мотивация и впоследствие полагаме усилия за тяхното развитие и задържане в компанията. Освен подготвени кандидати има и такива с потенциал, но без необходимото ново на езикова подготовка за да започнат работа при нас – създадохме тази програма именно за тях. Академията е уникален проект, който подготвя кандидатите и надгражда езиковите им умения до ниво, което им дава увереност и знания, за да стартират своята успешна кариера със „Съдърланд”. С това ние поощряваме и подпомагаме развитието не само на настоящите си служители, но и на тези които имат желание да се присъединят към нас, но нямат необходимата подготовка.

  Какъв ще бъде форматът и продължителността на Академията?
  Моделът тази година е надграден. Новата Академия предлага занятия от понеделник до петък, като обучението ще е с продължителност в различните локации от 4 до 12 седмици. Стартираме този път и в трите си локации - София, Варна и Бургас. Освен че обучението е напълно безплатно за всички участници, предлагаме и нещо повече – всички получават и бонус при успешно завършване. При достатъчно интерес имаме капацитета и готовността дори да стартираме и групи с италиански език.

  Ще може ли да се съвместява с други ангажименти - учене, работа?
  Да, програмата на Академията предразполага съчетаване с учене или работа. Ще стартират няколко модела с различни графици, като в зависимост от броя на желаещите ще се сформират сутрешна, следобедна и/или вечерна група.

  Колко човека ще могат да се включат и кога ще стартира обучението?
  Няма ограничение в броя на хората, които могат да се включат в Академията. Компанията е изключително гъвкава и спрямо броя на желаещите, ще се организират групи съобразени с техния брой. Самите занимания ще варират като продължителност и формат. За нас най-важното е да видим потенциал в кандидатите и желание да се развиват. Очакваме към Академията отново да има силен интерес и в трите ни локации – София, Варна и Бургас, когато стартираме през септември.

  Какъв е процесът на подбор и какво могат да очакват кандидатите след успешно завършване на Академията?
  Процесът по селекция на кандидатите за Академията е изключително улеснен – интервю за определяне на нужното ниво на езика, в случая това е B1 според европейскат езикова рамка и разбира се – мотивацията на кандидатите да станат част от „Съдърланд”. Отттук нататък ние предоставяме благоприятна среда това да се случи – самите обучения се водят от висококвалифицирани професионални преподаватели, които освен езика, включват и елементи и терминология, свързани със спецификата на работата. Кандидатите получават предложение за работа, обвързано с успешно завършване на Академията, постигнат прогрес и положителна оценка на изпитите. Миналата година постигнахме 90% успеваемост на записалите се в Академията, като всички назначени кандидати споделиха своите положителни оценки за проекта и постигнатото.

  Какъв е интересът към Академията тази година?
  Интересът е изключително голям и се радваме, че даваме възможност на хората да подобрят знанията си, като след това могат да започнат работа при нас прилагайки наученото. Имаме капацитета и мащаба и ще продължаваме с подобни проекти. И както споделих, надграждаме модела с всяко издание.

  Все повече компании имат собствени програми за обучение на хора. Каква е инвестицията в една подобна инициатива?
  Няма да крия, че е голяма, но това е стратегическа инвестиция за нашата компания. Да откриеш таланта и да го развиеш е силно удовлетворяващо и за обучаващите се, и за бизнеса. В силната конкурентна среда, в която се намираме, търсенето на таланти е предизвикателство за всички сфери. Гордеем се, че проектът е все по-успешен с всяка година и ще продължим да инвестираме в него. „Съдърланд” като организация има не само собствена култура, но и визия за бъдещето, с която са обвързани всички наши корпоративно социални инициативи, включително и тази.

  Любимият въпрос на интервю за работа на Михаил Михайлов - Sutherland Global Services, вижте тук

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 16 минути
  Колите на Mercedes ще изпращат SMS, ако бъдат ударени на паркинга
  Ново приложение ще подобри сигурността, докато автомобилите са оставени без надзор
  преди 17 часа
  Вълчев: Дигиталните умения трябва да се усвояват от първи клас
  Близо 2000 ученици са кандидатствали за обучение по професията „Приложен програмист“
  преди 18 часа
  Договориха намаляване на цените на роуминга между България и Македония
  Двете страни подписаха Меморандум за разбирателство
  преди 19 часа
  "Синя карта" за работа у нас вече ще се издава за срок до четири години
  Така ще се облекчи наемането на работници от страни извън ЕС