сряда, 23 май 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1539 прочитания

  Microsoft призова към подписване на дигитална Женевска конвенция

  Със споразумението ще бъдат положени норми за предпазване на потребителите по време на национални конфликти в Интернет
  16 февруари 2017, 14:42 a+ a- a

  Microsoft призова технологичните компании да сформират алианс и да подпишат договор, наречен „Дигитална Женевска конвенция“. С него те ще подсигурят потребителите срещу държавни атаки и ще откажат участието в хакерски атаки, финансирани от държавни институции. Освен това Microsoft приканва компаниите от цял свят да установят норми за водене на дигитална война.

  „Живеем в свят, в който почти няма невъзможни неща за хакерите. Конфликтите между нациите вече не са само на бойното поле, но и в киберпространството“, пише в своя публикация президентът и ръководител на правния департамент в Microsoft Брад Смит.

  Той посочи за пример хакерските атаки срещу Sony през 2014 и атаките по време на президентските избори в САЩ през 2016. Освен това Смит посочи за пример споразумението между САЩ и Китай, което забрани електронната кражба на фирмена интелектуална собственост, и намекна, че правителствата по цял свят трябва да положат повече усилия за изграждането на онлайн норми.

  Според Смит технологичната индустрия се нуждае от споразумение като Женевската конвенция с цел да предпази обществото от национални конфликти в Интернет. В допълнение ръководителят на правния департамент в Microsoft отбеляза, че ако правителствата не са склонни да подпишат подобни договори, то технологичните компании трябва да предприемат тези действия.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 3 часа
  ЕК: България не е готова за еврозоната
  Страната ни понастоящем отговаря на три от четирите икономически критерия, необходими за приемането на еврото
  преди 4 часа
  Над 3 000 са вече домейните на кирилица
  Домейнът на кирилица .ею навършва две години
  преди 4 часа
  преди 5 часа
  Вход свободен в общинските музеи и Столичния зоопарк на 24 май
  Вижте кои обекти ще могат да се посетят безплатно в празничния ден