неделя, 12 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2254 прочитания

    Цветанка Минчева оглавява Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България

    В ръководния екип на организацията влизат и Дора Стрезова-Николова и д-р Румяна Вълканов
    20 юли 2022, 10:59 a+ a- a

    Цветанка Минчева - Главен Изпълнителен Директор и Председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Снимка: УниКредит Булбанк

    Цветанка Минчева, Главен Изпълнителен Директор и Председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, застава начело на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Кандидатурата й за председател на УС на най-успешната дамска бизнес организация беше гласувана единодушно на проведеното на 15 юни Общо събрание на организацията.

    Досегашният Председател на УС на СЖББ Д-р инж. Боряна Манолова, Главен Изпълнителен Директор на Siemens България, Северна Македония и Украйна, изпълняваше тази роля от самото създаване на организацията. Сега, след изтичането и на втория й мандат, тя ще продължи да бъде част от ръководния екип на СЖББ с цел осигуряване на приемственост.

    Като нови членове на УС на СЖББ влизат и още две дами, които са изявени професионалистки – Дора Стрезова-Николова, Изпълнителен Директор на Кока-Кола България и д-р Румяна Вълканов, Председател на борда на директорите на „Енерджи МТ“ ЕАД.

    „Благодаря за доверието. Пред всички сегашни и нови членове на Съвета се ангажирам да работя за успеха на нашата организация и най-вече за идеята, която стои зад създаването й, а именно – насърчаване на женското лидерство, което носи полза на цялото общество и е необходимата съставка да върви икономиката ни напред“, коментира Цветанка Минчева. „Заедно с целия екип на Съвета – административния ни директор, членовете на УС и всички доброволци от работните групи, ще продължим да развиваме вече наложените инициативи като програма BASE, Лидерска академия, Националната стажантска програма и ще развиваме и съвсем нови като например съвместната ни инициатива с ЕИБ - Националните ни награди за вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“, допълни тя.

    „За мен е радост да предам председателството на Съвета на Цветанка Минчева и съм сигурна, че в нейно лице ще имаме силен лидер в стремежа ни като организация да насърчаваме професионалното израстване на жените. Казвам топло добре дошли в нашия екип и на Дора Стрезова-Николова и д-р Румяна Вълканов, на които разчитаме за нова енергия и идеи, които да спомогнат за развитие на нашата обща кауза“, каза д-р инж. Боряна Манолова.

    Цветанка Минчева има над 20 години кариерен път в УниКредит Булбанк. Тя започва като стажант в банката през 2001. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. От септември 2013 е директор „Банкиране на дребно“ и член на УС в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и за внедряване на иновации в различни сфери на банката. През 2017 Цветанка става директор „Глобално банково обслужване“ като успешно реализира множество стратегически и трансформационни проекти. От март 2020 до юни 2021 тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния. Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

    СЖББ е сдружение, осъществяващо дейност в обществена полза, чиито основни цели са утвърждаване и популяризиране на добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери. Със своите над 150 корпоративни и индивидуални членове сдружението обединява водещи мениджъри със солиден опит в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите и образованието, които застават със своето име и експертиза зад инициативите на Съвета.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    10 май 2024, 14:11
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    10 май 2024, 14:06
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    10 май 2024, 10:39
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    10 май 2024, 09:31
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ