понеделник, 13 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8584 прочитания

    Здравко Пешаков е новият управляващ директор за България на SAP

    Той е един от най-младите управляващи директори в региона
    01 август 2022, 11:05 a+ a- a

    Снимка: SAP

    В отговор на глобалната ситуация в последните години, дигиталната трансформация се превърна в задължителен избор за много компании. Нарушенията във веригите на доставки, промените на политическо ниво и други външни фактори създадоха необходимостта организациите да ускорят процеса по преминаване в облачна среда, за да подсигурят операциите си. SAP България също преосмисли подхода си към пазара и към начина, по който компанията взаимодейства с клиенти и партньори, съобщават от компанията. 

    В съобщение до медиите SAP България обяви, че с назначаването на Здравко Пешаков като управляващ директор, SAP предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза. Здравко е един от най-младите управляващи директори в региона. Той започва кариерата си в компанията през 2017 г. Не след дълго е избран за престижната академия SAP Academy в Пало Алто, Калифорния. След завършването ѝ се издига до мениджър Продажби за Cloud Digital Supply Chain портфолиото на SAP за Югоизточна Европа, а по-късно поема поста на търговски директор за частния сектор в България.

    „Привличането, задържането и развитието на таланти в SAP представлява основен фокус в нашия регион. За мен е удоволствие да виждам как представители на компанията израстват професионално и поемат нови предизвикателства. С назначаването на Здравко като управляващ директор, ние залагаме на един млад, динамичен човек, който ще подобри изживяването и взаимодействието на нашите клиенти и партньори със SAP България. Неговите визия, страст към технологиите, както и гъвкавост ще затвърдят позицията на компанията като предпочитан доставчик на облачни технологии за българския пазар, каза Жозефин Гала, управляващ директор на SAP за Югоизточна Европа и Украйна.

    Здравко ще поеме управлението върху дейността на компанията в България, ще се фокусира върху ускоряването на миграцията към облачния софтуер и ще продължи да подкрепя настоящи и бъдещи клиенти по пътя към превръщането им в Интелигентни предприятия.

    „Благодаря на мениджмънта на компанията за доверието и възможността да поема управлението на бизнеса на SAP в България. Целта ни е да продължим да помагаме на компании от всички сектори да управляват процесите и бизнеса си по-добре, както и да развиват нови бизнес модели с помощта на нашите иновативни решения. Ще работим в още по-тясна колаборация с партньорите ни, за да предоставяме персонализирани решения за всеки клиент“, заяви Здравко Пешаков.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    10 май 2024, 16:28
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    10 май 2024, 14:11
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    10 май 2024, 14:06
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    10 май 2024, 10:39
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    10 май 2024, 09:31
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ