събота, 04 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3570 прочитания

    Райфайзен Асет Мениджмънт предлага нов договорен фонд

    Минималната сума на инвестицията е 30 лв.
    11 септември 2017, 13:51 a+ a- a

    Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД (РАМ) започва предлагането на нов местен договорен фонд – Райфайзен (България) Активна Защита в лева. Фондът представлява захранваща схема, която инвестира постоянно минимум 85% от активите си във фонд Райфайзен Евро Клик, управляван от лидера на австрийския фондов пазар Райфайзен Кепитъл Мениджмънт, Виена. Останалите до 15% се инвестират в парични средства. Валутата на фонда е лева, а минималната сума на инвестицията е 30 лв. Райфайзен Асет Мениджмънт предлага същия фонд в евро, като активите му под управление в България са близо 30 млн. евро.

    „Клиентите ни търсят алтернативи за спестяване поради рекордно ниските лихви на депозитите, което насочва вниманието им към различни инструменти за управление на семейния бюджет като фондовете и застраховките - само през последната година клиентите на дружеството ни са се увеличили с близо 80%“, коментира Мадлен Минева, изпълнителен директор на Райфайзен Асет Мениджмънт. „За да отговорим на нарасналите нужди на клиентите ни им предлагаме още един фонд в лева, който да е алтернатива за спестяване и инвестиции“, допълни тя.

    Дяловете на фонда са подходящи за лица, които търсят защита за първоначалната си инвестиция и възможност да генерират капиталова печалба. Предвид заложената стратегия, фондът е подходящ за инвеститори с инвестиционен хоризонт минимум 5 години. Фондът не е препоръчителен за инвеститори, които преследват стратегия на ежедневно следене на пазарните условия, както и за инвеститори, които предвиждат да търгуват редовно с дяловете на фонда с цел реализиране на краткосрочна капиталова печалба.

    Райфайзен Евро Клик, чиято захранваща схема е новият фонд на Райфайзен Асет Мениджмънт, инвестира в активи в целия свят –  както в такива с по-нисък риск като депозити, инструменти на паричния пазар, облигации, фондове, така и в активи с по-висок риск - облигации, облигационни фондове, акции или фондове, инвестиращи в акции. Реализираната годишна доходност за последната завършена финансова година към 31.12.2016г, на дял на ДФ „Райфайзен-Евро-Клик“, е 2,48%.

    Клиентите на Райфайзен Активна Защита в лева не дължат такса за записване на дял от фонда, както и за обратно изкупуване при срок на вложение над една година. При инвестиция под една година таксата за обратно изкупуване е 0.30%, посочват от Райфайзенбанк. Клиентите могат да се възползват и от безплатна банкова сметка, с която да обслужват операциите си във фонда. В онлайн банкирането на Райфайзенбанк също така могат както да следят движението на инвестицията си, и да извършват операции като покупка и продажба на дялове от фонда, във всеки момент, когато са им необходими средства.

    Дялове от новия фонд могат да бъдат купени в офисите на Райфайзенбанк в цялата страна, както и  директно чрез Райфайзен Онлайн за клиентите на Райфайзен Асет Мениджмънт.

    Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД е управляващото дружество на Райфайзенбанк, лицензирано през 2005 г., което още от старта на дейността си се нарежда сред лидерите на българския пазар по управление на активи. Дружеството организира и управлява пет местни договорни фонда и предлага дялове от 10 чуждестранни схеми на австрийското Райфайзен Кепитъл Мениджмънт (Виена), покриващи целия рисков профил – от умерени фондове, инвестиращи на паричния пазар, до високорискови фондове, инвестиращи на глобалните пазари на акции. Райфайзен Асет Мениджмънт управлява най-големият български договорен фонд – Райфайзен Консервативен Фонд България. Към края на юли 2017 г. дружеството управлява активи за близо 179 млн. лв. и има близо 9000 клиенти. За последната една година дружеството е увеличило активите си с над 21%.

    Инвестирането в договорни фондове е свързано с определени рискове. Стойността на дяловете и доходът от тях могат да се понижат. Печалбата не е гарантирана и съществува риск за инвеститорите да не възстановят пълния размер на вложените средства.

    Инвестициите в договорните фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция, като инвестициите на самия фонд също не са гарантирани. Бъдещите резултати от дейността на договорните фондове не са задължително свързани с резултатите от предходни периоди.

    Представената информация не е препоръка за инвестиция във финансови инструменти, в това число дялове на договорите фондове, организирани и управлявани от Райфайзен Асет Мениджмънт България и не следва да се тълкува като такова. За инвеститорите е препоръчително да се запознаят с актуалните проспекти и правила на Договорните фондове преди да вземат решение да инвестират. Пълните проспекти и допълнителна информация за договорните фондове може да бъде получена в офисите на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД и Райфайзенбанк (България) ЕАД, както и на интернет страницата на РАМ  www.ram.bg.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    преди 2 дни
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    преди 2 дни
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19