неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11236 прочитания

    „Телерик“ става част от американската Progress Software

    Според WSJ сделката е на стойност 263 млн. долара
    22 октомври 2014, 16:28 a+ a- a

    Българската компания „Телерик“ АД е сключила окончателно споразумение за придобиване с базираната в Бдфорд, САЩ софтуерна компания Progress Software Corporation. Сделката ще събере две силно допълващи се компании, съобщиха от „Телерик“.

    Според Wall Street Journal Progress Software е придобила българската компания за 263 млн. долара. Изданието цитира Progress Software, според който приходите на "Телерик" надхвърлят 60 млн. долара за последните 12 месеца.

    Заедно, Progress и Telerik ще предоставят цялостна платформа в „облака“ и локална (on-premise) платформа, която позволява разработването на приложения, задвижвани от данни за всеки вид устройство и „облачна“ технология.

    Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) е глобална софтуерна компания, която улеснява разработването, пускането и управлението на локални (on-premise) бизнес приложения или приложения, базирани в „облака“, за всяка платформа или устройство, свързани с всеки източник на данни, като подобрява продуктивността, намалява ИТ сложността и общата инвестиция на клиента.

    Обединеното предложение на двете компании ще позволи на разработчиците да създават силно персонализиран потребителски интерфейс, мощни приложения, както и да поддържат свързаност с множество източници на данни, независимо от вида устройство или „облачна“ технология.

    Очаква се придобиването да бъде финализирано в началото на декември и подлежи на одобрение на всички регулатори и удовлетворяване на всички условия за приключване на сделката. След финализиране на придобиването, основателите на Telerik и представители на управленския екип на компанията ще се присъединят към Progress.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години