понеделник, 26 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4764 прочитания

  "Сирма Груп" открива офиси в ОАЕ и Индия

  Софтуерната компания отбеляза 25 години от създаването си
  26 април 2017, 14:33 a+ a- a

  Преход на компаниите към интелигентни предприятия от ново поколение, чрез когнитивни технологии и решения – това е ключовият елемент от визията на "Сирма Груп" за развитие през следващите години, представена на организираното от нея събитие „Следващите 25 – Интелигентното предприятие“. То се проведе на 24 април, по случай навършването на 25 години от създаването на най-голямата българска софтуерна група и събра представители на ИТ бранша и инвестиционните среди, за да им разкрие визията на компанията за бъдещето.

  „Нашата визия е свързана с това, че светът се променя все по-бързо, воден от технологичното развитие. Навлизането на когнитивните технологии и изкуствения интелект отправя голямо предизвикателство към организации, компании и цели нации. И за да могат компаниите да отговорят на това предизвикателство и да се адаптират към все по-бързо променящата се среда, те трябва да извървят прехода към интелигентното предприятие. Именно това е и нашата мисия – да подпомагаме този преход, чрез когнитивни софтуерни технологии и решения. Това е и фокуса ни през следващите няколко години“, заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг".

  Невронни мрежи, машинно обучение, технологии за разпознаване на лица, когнитивни технологии - това са някои от най-иновативните ИТ сегменти, към които се е насочила "Сирма", показвайки по този начин, че средствата, привлечени от наскорошното успешно листване на борсата, се инвестират в технологии, които предефинират бизнеса и създават бъдещето.

  Всичко в разработвания от нейните подразделения софтуер включва усещането за човешка мисъл – възприемане, интерпретация, предвиждане и взимане на решения.

  Компанията дефинира три основни елемента в прехода към интелигентно предприятие - данни, процеси и ангажираност, както и два основни фактора - човешкия и изкуствения интелекти. Двата интелекта си взаимодействат във всички елементи от процеса на трансформация към интелигентно предприятие.

  Днес в групата работят близо 400 специалисти, а продуктите й се продавят в цял свят. Холдингът разполага с офиси в България, САЩ, Канада, Бразилия, Великобритания, Албания и скоро предстои откриване на такива в ОАЕ и Индия.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  23 февруари 2024, 16:13
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  23 февруари 2024, 15:45
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  23 февруари 2024, 15:36
  23 февруари 2024, 15:24
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  23 февруари 2024, 14:46
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  23 февруари 2024, 13:18
  23 февруари 2024, 10:44
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията