сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    571 прочитания

    Acronis стартира партньорство с Центъра за киберсигурност на Световния икономически форум

    Сътрудничеството е в отговор на нарастващите заплахи за киберсигурността в света
    01 декември 2020, 09:54 a+ a- a

    Технологичната компания Acronis, специализирана в киберзащитата, обяви, че ще си партнира с Центъра за киберсигурност на Световния икономически форум в отговор на нарастващите заплахи за киберсигурността в света.

    Ангажирайки лидери от бизнеса, правителството, гражданското общество, академичните среди и множество сектори, Центърът за киберсигурност на Световния икономически форум защитава киберсигурността като конкурентно предимство, което създава възможности за публичните и частните организации.

    Центърът за киберсигурност на Световния икономически форум е водещ по отношение на глобалния отговор при справяне с предизвикателствата в областта на киберсигурността и подобряването на цифровото доверие. Това е независима и напълно безпристрастна глобална платформа, фокусирана върху насърчаването на международен диалог и сътрудничество за справяне с най-явните предизвикателства в областта на киберсигурността, събирайки ключови заинтересовани страни от публичния и частния сектор.

    Чрез това партньорство Acronis ще разработи иновации, които ще решат предизвикателствата за сигурност и защита в бъдеще. По-конкретно, Acronis обяви, че ще участва в проекта за киберриск и корпоративно управление, за да спомогне за установяването на базово разбиране на ключовите проблеми на киберсигурността, като същевременно предоставя насоки относно стратегиите за сигурност и кибер устойчивост.

    “В последния доклад за глобалния риск на форума се отбелязва, че петте най-големи глобални заплахи са свързани с киберсигурността, като кибератаките и кражбите на данни са сред най-непосредствените опасности,” припомни основателят и главен изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов. “Бидейки част от челните редици на новата ИТ дисциплина в киберзащитата, Acronis предлага уникална, всеобхватна перспектива за предизвикателствата пред защитата, пред които са изправени днешните институции. Чрез сътрудничество с нашите партньори можем да гарантираме, че бизнес и правителствените лидери разполагат с инструментите и рамките, необходими за изпълнение на техните задължения за киберсигурност в съвременния свят.”

     “Киберсигурността е изключително важна в дигиталния свят, но все още всеки ден сме свидетели на успешни пробиви. Acronis предлага платформа за киберзащита, която изначално интегрира петте нива на защита в едно: предотвратяване, откриване, реагиране, възстановяване и криминалистика,” каза Рене Бонвание, председател на управителния съвет на Acronis. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 51 минути
    преди 3 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 3 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 6 часа
    преди 7 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 8 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване