вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2063 прочитания

    40% от работната сила ще бъде мобилна до 2016

    HP представи решения за предизвикателствата, които BYOD и преминаването към "облака" отправя
    05 юли 2013, 09:56 a+ a- a

    До 2016 две трети от служителите ще притежават смартфони и 40% от работната сила ще бъде мобилна. Тези данни на Gartner бяха цитирани по време на пресконференция на HP „Мобилен свят – от всяко място, по всяко време, с всяко устройство” в София.

    В рамките на пресконференцията Ираван Хира, генерален директор на HP България, и Михай Гуран, HP SEE Sales and Business Unit Manager, представиха решения за предизвикателствата, които тенденцията BYOD (Bring Your Own Device – „Донеси си устройството на работа”) отправя към бизнеса.

    Традиционната инфраструктура изисква две отделни мрежи, които да обслужват жичната и безжичната свързаност, което в резултат означава повишена сложност и рискове за сигурността.

    HP твърди, че решението й за BYOD решава този проблем, като предоставя единно жично и безжично управление, както и комутиращи платформи, които създават единна, обща мрежа за жична и безжична свързаност.

    BYOD решението на HP позволява опростяване на операциите и съкращаване на разходите с до 38%, като премахват необходимостта от закупуване на до 50% от традиционните мрежови устройства. В същото време те осигуряват поддръжка на до 1 000 безжични устройства.

    HP България стартира и най-пълната според тях мрежова структура за "облака", базирана на архитектурата HP FlexNetwork. Тя осигурява бизнес гъвкавост за клиентите чрез двойно по-висока скалируемост и 75% по-ниска сложност спрямо съществуващите дизайни.

    При преминаването на фирмите към облака, стандартните мрежови архитектури се задъхват под натиска за непрекъсващ достъп до приложения и услуги с висококачествена потребителска използваемост. Организациите също се борят със сложността на съществуващия дизайн на мрежите на центровете за данни, който изисква ръчно поединично конфигуриране и ограничава производителността на приложения с високи изисквания откъм трафик. HP отговаря на тези предизвикателства чрез серия от SDN (software-defined network) комутатори за центрове за данни, които предоставят възможности за автоматизация и скалируемост.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 2 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 4 часа
    преди 8 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 9 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 10 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26