сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3483 прочитания

    Британска компания влиза на пазара на бързи кредити у нас

    Provident планира да инвестира между 2 и 3 млн. паунда в бизнеса си в България
    13 септември 2013, 11:10 a+ a- a

    Главният изпълнителен директор на IPF Джерард Раян

    Британската International Personal Finance (IPF) стъпва на пазара на бързи кредити в България. У нас компанията ще оперира под името „Провидент Файненшъл България”. Тя ще предоставя краткосрочни кредити, доставяни директно в домовете на клиентите.

    IPF вярва, че България представлява значима бизнес възможност, тъй като разполага с добре образовани и амбициозни кадри, растяща икономика и клиентска база, която към момента не е достатъчно добре обхваната от съществуващите доставчици на потребителски кредити.

    „Идентифицирахме много ясна ниша на пазара на потребителски кредити и вярваме, че имаме възможност да изградим много успешен бизнес тук. Нашето предложение е много специално: ние предлагаме прoзрачен и гъвкав продукт, който отговаря на нуждите на нашите клиенти и не съдържа скрити такси и лихви”, подчерта главният изпълнителен директор на IPF Джерард Раян.

    „Нашата инвестиция в България е базирана на бизнес модел, който се използва от 130 години и е подкрепен от солидна капиталова инвестиция и основен екип от опитни мениджъри. Нашата амбиция е да имаме напълно самостоятелен бизнес в България със силен местен управленски екип”, допълни Томаш Чехановски, главен оперативен директор на „Провидент Файненшъл България”.

    IPF смята да инвестира между 2 и 3 млн. паунда в бизнеса си в България само през тази година и очаква да постигне национално покритие до 18 месеца след стъпването си на пазара и около 100 хил. клиента при достигане на зрялост на пазара.

    Първоначално стартирайки от София, „Провидент Файненшъл България” ще разшири дейността си в Пловдив до края на годината, а след това и към черноморските градове Бургас и Варна.

    Компанията очаква да има 12 работещи български клона до март 2015 и над 1400 кредитни консултанти и служители в България през следващите 5 години.

    IPF има над 2.4 млн. клиенти и освен в България, има успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    преди 5 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 5 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 8 часа
    преди 9 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 10 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване