събота, 04 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1435 прочитания

  Започва строителството River Park

  Мащабният комплекс е в подножието на Витоша и ще се финансира от „УниКредит Булбанк“
  04 юни 2020, 13:00 a+ a- a

  Инвеститорът „Недвижими Имоти Дивелъпмънтс“ започва изграждането на River Park. Проектът е един от най-мащабните в София и се състои от къщи на две нива, всяка от които е с индивидуален двор. Ситуиран е в подножието на Витоша в близост до началната станция на лифта от Симеоново към върха на планината. Финансовата институция, която ще подкрепи инвеститора е „УниКредит Булбанк“.

  Главният изпълнителен директор на „Недвижими Имоти Дивелъпмънтс“ Ори Нив сподели, че вярва в успеха на проекта: „В последните месеци всички ние се уверихме колко е важно мястото, в което живеем, работим и споделяме с близките си. Нашата цел е да създадем комплекс, в който има място за всички ни, домове, които предлагат комфорт, спокойствие и удоволствие, прекарано у дома“.

  „УниКредит Булбанк се утвърди като надежден партньор на бизнеса и ние продължихме да подкрепяме добрите проекти, въпреки предизвикателствата, пред които ни изправи кризата, свързана с CoVid-19. Радваме се, че сме финансиращата банка на едни от най-мащабните проекти в София“, сподели Ана-Мария Баракова, директор „Финансиране на недвижими имоти“, УниКредит Булбанк.

  River park Разполага с всички необходими разрешителни за строеж. Вече се извършват и дейности по разчистването и подготовката на терена, а съвсем скоро на място отвори врати и офис на инвеститора, където всеки, който се интересува може да се запознае с River Park в детайли, както и да усети атмосферата на пространството. 

  Архитектурният проект на River Park предвижда изграждането на 352 еднофамилни къщи с двор, с изглед към Витоша и към София, върху терен от 215 000 кв.м. Реализацията ще протече в три фази. Първата от тях се очаква да бъде финализирана през лятото на 2022 година с първите 110 къщи. 

  Отличителен детайл за River Park е ниската плътност на застрояване – едва 15%, в резултат на което на площ от над 179 000 кв.м. ще бъдат създадени просторни зелени пространства с над 3000 дървета, сред които жителите ще могат да се насладят на пикник зони, алеи за разходка и бягане, фитнес на открито, парк за кучета и обслужваща инфраструктура.

  Компанията зад River Park има повече от 40 години опит в областта на недвижимите имоти. Проектът се финансира от Недвижими Имоти Дивелъпмънтс (RED), което е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна инвестиционна група със седалище в Нидерландия, основана през 1973 г., като по-голямата част от дейностите ѝ са свързани с развитие на недвижими имоти в глобален мащаб. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 20 часа
  Над 15% от немските фирми у нас планират да съкратят персонал заради COVID-19
  21% очакват значителен спад на приходите, сочи нова анкета на Германо-Българска индустриално-търговска камара
  преди 21 часа
  EK разреши употребата на Remdesivir за лечение на Covid-19 в ЕС
  Това е първото лекарство, получило одобрение за употреба на европейско ниво
  преди 22 часа
  Китай планира създаването на пристанище за свободна търговия
  Идеята е то да се конкурира с Хонконг и Сингапур
  преди 22 часа
  Обсъжда се повишаване цените на всички клинични пътеки
  Така те ще покриват входящия тест за коронавирус на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване
  преди 24 часа
  Над 65% от местата за настаняване у нас планират намаляване на пакетни цени
  Планират се още намаления на нощувки и алтернативен период за използване на резервации
  преди 24 часа
  "Ариете Логистикс" откри нов завод в Пазарджик
  Инвестицията на компанията възлиза на 20 млн. евро, а броят на наетите служители става 1000 души