неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4286 прочитания

  Commerzbank е новият наемател в Адванс Бизнес Център II

  Германската банка е наела 3500 кв.м. офис площи в строящата се бизнес сграда в София
  19 юни 2020, 11:54 a+ a- a

  Германската банка Commerzbank, която обяви, че ще открие ИТ хъб в София, е подписала предварително споразумение за наем на 3500 кв.м. офис площи в Адванс Бизнес Център II от 1 декември 2020, съобщава инвеститорът GTC.

  Бизнес сградата още е в етап строеж, като се очаква тя да бъде завършена през последното тримесечие на 2020, уточняват от GTC.

  Офис площите вече са наети на 75%, като сред другите наематели са Световната банка и Modis, отбелязва Дани Беркович, управител на GTC България.

  През март в интервю за Economy.bg Гералд Мознер, който е управляващ директор „ИТ операции“ в Commerzbank и който отговаря за ИТ хъба в София, заяви, че ще започнат с вътрешен офис в Бизнес парка в София, като се надявамат в близко време да могат да се преместят в по-голяма и атрактивна сграда в същия район.

  Мознер коментира, че целта е до края на 2020 в София да бъдат привлечени до 100 души персонал, а до края на 2022 служителите да досигнат около 400. "Те ще подкрепят agile проекти на банката. Заедно с ИТ и банкови специалисти в Германия те ще разработват и ще подпомагат разработването на банкови апликации".

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева