петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6738 прочитания

    Google вече знае какво искаме още преди да сме го попитали

    Компанията представи новия личен асистент Google Now, който ще улесни значително живота ни
    28 юни 2012, 15:42 a+ a- a

     

    Можете да спрете да мислите за всичко! Това вече е работа на Googlе. Технологичната компания представи нова услуга, която ще ни позволи да си отдъхнем от постоянните грижи около планирането на всяка стъпка в ежедневието ни.

    Google Now анализира историята от търсения, местоположения и календар на потребителя, за да направи персонализирани препоръки.

    „Google Now ви предоставя точната информация в точния момент”, подчерта представител на Google по време на представянето на новата услуга в рамките на ежегодната конференция Google's I/O в Сан Франциско.

    Google Now ще реши вместо вас кога е най-подходящото време да си тръгнете от работа или какво да си поръчате в ресторанта. Ако сте на спирка на автобус или в метрото, асистентът ще ви информира кога пристига следващото превозно средство. Ще ви препоръча маршрут, за да избегнете трафика. Преглеждайки графика ви, ще ви посъветва кога е най-подходящото време да отидете до фитнес центъра.

    Когато се разхождате по улица с регистрирани в интернет заведения и магазини, Google Now ще ви препоръча какво да посетите в зависимост от вашите интереси. Ще ви информира за резултатите от играта на любимия ви отбор, дори без да сте го питали, защото преди дни сте търсили информация за него.

    Именно това е и целта на технологичната компания – да използва свободно предоставените от потребителя данни, за да го информира според неговите нужди и интереси, без той дори да извършва съзнателно действие на търсене.

    „В бъдеще Google ще ни казва това, което се предполага, че трябва да знаем, преди още да сме осъзнали, че не го знаем”, посочва Бабак Парвиз, който е един от създателите на Google Glass.

    С Google Now компанията навлиза все по-сериозно в ерата на персонализираното търсене според времето и мястото на потребителя. Услугата отправя предизвикателство към личния асистент Siri на Apple. Google Now ще е достъпна с новата версия на Android, наречена Jellybean.

    В Сан Франциско Google представи и куп други новости като футуристичните очила „Google Glass”. Те са с вградена камера, а видеото от нея може да се излъчва на живо в интернет. Ще струват 1500 долара, но ще бъдат пуснати в масова продажба след около две години.

    Новият продукт бе представен с демонстрация от парашутисти, които снимаха и предаваха пряко със своите очила полета си и приземяването си на покрива на сградата, където се провеждаше конференцията.

    На форума Google представи и таблета Nexus 7, който работи с операционна система Jelly Bean. Цената му е 199 долара. С Nexus 7 компанията отново атакува Apple, който доминира на пазара на таблети.

    И още една новост. Google показа сферичното устройство Nexus Q, което също е базирано на Android. “Социалният медиа плеър” може да пуска музика или видео, съхранявани в облака на Google. Той може да бъде управляван чрез смартфон или чрез новия таблет Nexus. Може да се включва и към телевизор. Ще струва 300 долара.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам