неделя, 25 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1628 прочитания

  Бош Инженеринг Център София с второ издание на програмата за обучение на софтуерни инженери

  Участието в академията е безплатно и дава възможност за работа по най-съвременните софтуерни технологии за автомобилната индустрия
  01 септември 2022, 13:47 a+ a- a

  Бош Инженеринг Център София обяви начало на второто издание на инженерната си академия. Bosch ECS Career Camp включва поредица от лекции на доказани професионалисти от екипа на Центърa, които ще подготвят младите таланти за техния кариерен старт в разработването на най-съвременните софтуерни аутомотив технологии.

  След успешното първо издание на Bosch ECS Career Camp тази година от Инженеринг Центъра надграждат програмата с 2 нови курса, структурирайки обучението в общо пет направления: Application programming with Embedded Modern C++; System programming with Embedded C; Testing for Automotive; DevOps in Automotive и Systems and Requirements Engineering.

  Необходимо е кандидатстване за съответното направление в платформата на програмата, като обучението за одобрените кандидати ще е напълно безплатно.

  Академията започва в началото на ноември 2022 г., продължителността й е 4 месеца и включва онлайн лекции в рамките на 2 часа на ден. Планира се част от практическите занятия и неформалните срещи да се проведат на живо в новия модерен офис на Инженеринг Центъра в София Тех Парк.

  Младите софтуерни специалисти ще имат възможността да се запознаят отблизо с вълнуващия свят на автономното шофиране, свързаността, електрическата мобилност и изкуствения интелект. Курсистите ще придобият фундаментални знания, съчетани с приложни технически умения за работа по проекти и цялостни решения, свързани с бъдещето на автомобилната индустрия. В обучението са включени примери от реални проекти с различни практически казуси и упражнения, както и демонстрации на създадени в Центъра технологии.

  Програмата на Bosch ECS Career Camp предоставя възможност за бързо натрупване на познания за иновативни продукти като системи за автономно шофиране, инструментални клъстъри, интелигентни дисплеи, централни компютри за автомобили, електрически велосипеди, камери и Computer vision, системи за автоматизирано паркиране, необходими за придобиването на квалификация и сериозна практическа подготовка в тази сфера.

  След първото издание на Bosch ECS Career Camp 80% от участниците в академията вече са част от инженерния екип на Центъра, което доказва ефективността на обучението, ентусиазма и желанието на младите специалисти да се развиват професионално и да разработват технологии, които ще оформят бъдещето на автомобилната индустрия в глобален мащаб.

  От създаването си Центърът следва стратегия на подкрепа за образованието, професионалното развитие и ориентация на младите хора в България, както и за формиране на среда и повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез иновации и технологии.

  Сред основните приоритети на Бош Инженеринг Център София са инвестициите в образование и развитие на таланти в IT сферата. Освен че инициира програми за усъвършенстване на квалифицирани и опитни инженери, компанията подкрепя и бъдещите специалисти в професионалното им развитие чрез стажантски програми, дуално обучение и сътрудничество с университети.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  преди 1 ден
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  преди 1 ден
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  преди 1 ден
  преди 2 дни
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията