четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1783 прочитания

  Bosch.IO става Bosch Digital

  Bosch Digital обединява под една шапка Bosch.IO и IT звеното на Групата
  09 януари 2023, 16:13 a+ a- a

  Bosch.IO, подразделението на Група Бош за проекти в областта на Интернет на нещата (IoT) и изкуствения интелект (AIoT), става Bosch Digital след планирана реорганизация, която цели да ускори дигиталната трансформация на компанията.

  Bosch.IO и IT звеното на Групата ще бъдат обединени под съвместно управление и ще формират нов корпоративен сектор, наречен Bosch Digital. Чрез тази промяна се обединяват IT и софтуерната експертиза на двете дивизии, за да бъде посрещнато все по-нарастващото търсене на дигитални решения и системи за свързаност в Бош.

  “С планираната реорганизация ще обединим IT и софтуерната експертиза на двете ни подразделения. Искаме да създадем силна организация с модерна работна среда и по този начин да развием софтуерната култура в нашата компания. Бихте могли да го наречете гъвкаво звено, което ще работи много тясно с дивизиите в бъдеще“, заяви д-р Таня Рюкерт, член на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH. „Целта ни е да предоставим на нашите дивизии възможно най-добрата подкрепа за дигиталната им трансформация и свързаността на техния бизнес.“

  Следвайки тази стратегия, през ноември 2022 на форума Bosch Connected World Група Бош обяви кампания за дигитализация - доставчикът на технологии и услуги планира да инвестира 10 милиарда евро в дигитализацията и свързаността до 2025 година.

  Bosch.IO България има дълга история на българския пазар. Компанията е основана през 1997 година в Кьолн с името ProSyst и специализира в разработването на софтуер за гейтуей и мидълуер за Интернет на нещата. Офисът в София се открива през 1998 година. През 2015 година Бош придобива ProSyst, а през 2020 компанията е преименувана на Bosch.IO.

  В момента в софийския офис работят над 250 технологични експерти с опит в целия спектър на софтуерните разработки. Компанията е един от ключови ИТ играчи и е сред най-предпочитаните работодатели на българския пазар.

  „Трансформирането в Bosch Digital ще предостави на настоящите и бъдещите ни колеги още по-големи възможности за кариера и развитие, тъй като компанията непрекъснато разширява своите компетенции с различни проекти и продукти. Ние сме в основата на дигиталната трансформация на Група Бош“, коментира Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch Digital България.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Bosch.IO EOOD в Jobs.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 2 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 8 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния