понеделник, 22 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1590 прочитания

  EnduroSat набра 10 млн. долара, ще увеличава дела си на пазара на сателити

  Компанията планира и да разшири екипа си
  11 май 2023, 14:01 a+ a- a

  Eдна от най-бързоразвиващите се компании в сферата на наносателитните технологии и услуги -  EnduroSat, чиято инженерна и производствена инфраструктура е базирана в София, набра 10 млн. долара финансиране от серия А, водено от европейската инвестиционна компания CEECAT Capital, фокусирана върху пазарите с голям растеж в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Настоящи акционери, като германския фонд за начално финансиране Freigeist Capital, също са се присъединили към кръга.

  Антъни Сталкър, CEECAT Capital, партньор: „Развълнувани сме да си партнираме с Райчо и EnduroSat в тяхното пътуване да бъдат глобален лидер в тази нова глава от растежа на космическата индустрия. EnduroSat се очертава като водещ играч на бързоразвиващия се пазар на малки сателити, надграждайки неизползваните таланти от висококвалифицирани и образовани учени и инженери в България. Това, което Райчо е постигнал до момента, е наистина от световна класа и ние споделяме неговата визия и вълнение за бъдещето на космоса, неговите ползи за човечеството и потенциала на EnduroSat да стимулира тази промяна и да се издигне като лидер в индустрията. Планираме да работим с Райчо, за да ускорим глобалния растеж на компанията и да му помогнем да постигне визията, която имаше, когато започна това пътуване преди 10 години.“

  Райчо Райчев, основател и главен изпълнителен директор на EnduroSat: „Наистина съм развълнуван да приветствам екипа на CEECAT Capital на борда. Те демонстрираха истинска работна етика, разбиране и ентусиазъм за това, което се опитваме да изградим, и невероятно изживяване, което да ни помогне да стигнем до следващото ниво. Работейки заедно, ние ще продължим да преследваме нашата визия - Космосът може да бъде универсално достъпен. Мащабирането никога не е било лесно и наличието на правилните партньори бележи най-голямата разлика. Нямам търпение да видя следващите стъпки от нашето развитие “

  EnduroSat си поставя за цел да трансформира сложната сателитна индустрия в рационализирана услуга за данни, позволяваща незабавен достъп и транзакции с космически данни в облака от стотици сензори в орбита.

  Със своята сателитна технология компанията позволява лесен достъп до космически данни без обичайните правни, технически или логистични предизвикателства.

  От излизането на пазара през 2018 екипът успешно е подкрепил повече от 210 клиенти, множество мисии и е доставил над 2500 сателитни модула, летящи в орбита на борда на спътници на клиентиг. В рамките на следващите 3 години EnduroSat планира да подкрепи десетки нови космически клиенти в орбита, като следващите 5 мисии вече са напълно ангажирани.

  Инвестицията ще позволи на EnduroSat да скалира своите операции и разшири дела си на  пазара на сателити, както и да подобри допълнително сателитната си технология.

  С новата си централа, разположена в Люксембург, и нови офиси в Берлин, Тулуза, Неапол и Делауеър, EnduroSat планира допълнително да разшири екипа си отвъд настоящите 130 професионалисти.

  Компанията откри нов Космически център в София с 3200 м2 офис площи и 700 м2 авангардни лаборатории за космически тестове, монтаж и квалификация.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Байдън се отказа от президентската напревара
  Той подкрепи Камала Харис за следващия кандидат на демократите в САЩ
  преди 5 часа
  За 7 г. Wizz Air е обслужила над 4 млн. пътници на летище Варна
  Авиокомпанията обслужва 12 дестинации в 7 държави от морската ни столица
  преди 6 часа
  OpenAI с по-евтина версия на най-мощния си ChatGPT
  GPT-4o mini, е по-интелигентен и с над 60% по-евтин от GPT-3.5 Turbo
  19 юли 2024, 16:11
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  19 юли 2024, 15:56
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  19 юли 2024, 11:42
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света