четвъртък, 16 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1322 прочитания

    Германскиата Ottobock откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София

    Компанията производител на високотехнологични и бионични протези създава нови 100 работни места в София
    20 септември 2023, 13:08 a+ a- a

    Снимка: МИИ

    Световният лидер в производството на високотехнологични и бионични протези Ottobock откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София. Новата инвестиция в столицата е стъпка към разширяване на производството на компанията в България и създаването на нови 100 работни места у нас. Инвестицията на немската компания откри зам.-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, заедно с г-н Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SE & Co. KGaA и с г-н Арне Кройц, финансов директор на немския лидер.

    Компанията, която е с над 100-годишна история, разширява присъствието си на българския пазар и инвестициите си в страната. С новата производствена база и развоен център общо инвестираните средства от Ottobock SE & Co. KGaA в България вече са в размер на близо 22 млн. евро. В тях влизат направената инвестиция преди 3 години в модерен завод в Благоевград и откритата днес производствена база и офис за споделени услуги. Компанията вече предоставя работа на над 300 човека в производството си в Благоевград.

    „България е добро място за разкриване не само на производства, но и на центрове за развойна дейност и инвестицията на компания като Ottobock го доказва“, заяви зам.-министър Шотев на официалната церемония. Той подчерта, че ангажиментът на такива компании към развитие на технологичния сектор и иновации в страната може да послужи като пример и стимул за други международни компании да инвестират у нас.

    По думите му през последните години са реализирани сериозни инвестиционни проекти на германски компании в страната и този на Ottobock е един от тях. „Тези проекти допринасят за създаване на нови работни места, повишаване на конкурентоспособността на българските компании, внедряване на иновации и нови технологии“, подчерта Шотев.

    Заместник- министърът на икономиката и индустрията добави, че общият обем на германските инвестиции у нас надхвърля 4 млрд. евро, а създадените работни места от германски компании са вече над 65 000 хиляди, което е потвърждение за доброто сътрудничество с немския бизнес.

    „В България имате уникалната комбинация от високотехнологични ресурси и висококвалифицирани местни специалисти. Виждаме страната ви като ключов партньор в нашите стратегически планове за бъдещето", заяви г-н Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SE & Co. KGaA, който представи визията на компанията за разширяване на българския пазар. Той изтъкна още, че компанията вярва в потенциала на България като стратегически партньор.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Ottobock Manufacturing Bulgaria EOOD в Jobs.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    НСИ отчита дефлация през април
    Годишната инфлация е 2.4%
    преди 9 часа
    "Най-лошото е зад гърба ни": ЕК очаква неголям темп на растеж, който ще се засили през 2025
    Геополитическо напрежение продължава да носи рискове за ЕС
    преди 10 часа
    преди 11 часа
    Questers става Pwrteams
    Управлението на компанията поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията е начело на Pwrteams
    преди 12 часа
    Wizz Air пуска полети от Варна до Лондон Гетуик
    Те стартират от 18 юни и ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично