петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2367 прочитания

  Infosys открива нов център в София

  Технологичният гигант ще увеличи броя на служителите си в България до 500 души през следващите 4 години
  03 ноември 2023, 11:40 a+ a- a

  снимка: ЕК

  Infosys обяви днес откриването на нов център в София, като част от продължаващото разрастване в Европа. В съответствие със стратегията на Infosys за разширяване на човешкия потенциал чрез наемане на местни таланти, новият модерен център ще позволи на компанията да привлече, преквалифицира и повиши професионалните умения на 500 нови служители. През следващите 4 години те ще работят по глобални проекти, свързани с дигиталните технологии от следващо поколение, като Infosys Cobalt, Cloud Solutions, Infosys Topaz AI & Automation, Data and Insights, IoT, 5G и софтуерно инженерство.

  България e изградила репутация на привлекателен пазар за ИТ сектора благодарение на развитата си ИТ инфраструктура, голямата общност от местни специалисти с отлични познания в областта на информационните технологии.

  Разположен в столицата, новият център ще осигури идеална среда за компании от различни сектори като например финансови услуги и търговия на дребно, в България и в цяла Европа да се обединят в усилията си за дигитална трансформация. В партньорство с тях, центърът ще служи като хъб за идеи, в който се раждат, развиват и разгръщат иновативни решения, базирани на нововъзникващи технологии.

  Центърът ще обслужва глобални и европейски клиенти и ще ускори преминаването им към решения базирани на изкуствен интелект и използване на облачни технологии. Той ще заздравява съществуващите взаимоотношения с клиенти на Infosys в Европа, в сферата на производството, търговията на дребно и финансовите услуги. Infosys ще използва центъра и за бързо разрастване на екипите в областта на дигиталните и аналитичните умения, както и на SAP и облачните технологии.

  Коста Чолаков, главен изпълнителен директор, ДЗИ Застраховане, споделя: „Infosys е един от нашите стратегически партньори по пътя ни към дигитална трансформация и се радваме, че разширяват присъствието си и в България, доближавайки се все повече до своите клиенти. Очакваме да продължим да си сътрудничим и да внедряваме иновации с технологии от следващо поколение в цялата ни организация с подкрепата на техния талант и опит.”

  Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа, заяви: "Откриването на новия център в София е доказателство за ангажимента на Infosys за насърчаване на талантите в нашата страна. Оценяваме, че с ангажимента за наемане 500 служители през следващите четири години компанията допринася за нашата икономика и предлага нови умения и възможности за талантите в технологичния сектор.”

  Динеш Рао, изпълнителен вицепрезидент, ръководител Доставки, Infosys, каза: “Ще продължим да разширяваме присъствието си в Европа, за да предоставим нашите знания, умения и опит по-близо до клиентите ни. България е известна с изключителните си ИТ специалисти и ние сме ентусиазирани да cъздадем образцов екип, който да отговaря на нуждите на следващото поколение умения и технологични решения, като поставяме фокус върху ускоряването на напредъка на нашите клиенти в трансформацията, базирана на изкуствения интелект и облачните услуги. Обединявайки силата на местните таланти с нашата водеща експертиза и иновации, ние сме уверени, че центърът ще служи като иновационен хъб, за да спомогне за развитието на дигитална Европа.”

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 час
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 6 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 6 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 8 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект