сряда, 17 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5370 прочитания

  Над 3.2 млн. изгледани видеоурока отчита Ucha.se

  Освен от ученици порталът вече се ползва от много учители и родители
  09 октомври 2013, 14:18 a+ a- a

  Над 3.2 млн. видеоурока са гледани в сайта за образователни видеоматериали Ucha.se от неговото създаване преди година и половина до днес. Това отчита основателят му Дарин Маджаров.

  С около 100 хиляди посетители месечно и над 25 хиляди урока, гледани всеки ден, порталът все повече се утвърждава като един от най-популярните образователни сайтове в България.

  Ucha.se предоставя достъп до видео уроци по всички училищни предмети, изучавани от 1 до 12 клас. Ежедневно сайтът отчита над 2400 часа гледане на образователно съдържание и над 1000 нови регистрации. Много ученици са категорични, че именно лесните и забавни видеоуроци в Ucha.se са запалили интереса им към определени учебни предмети или към образованието като цяло.

  Екипът на сайта пък за около година се е увеличил от един човек (самият Дарин), достигайки 20 отдадени в проекта хора - дизайнери на видеоклипове, учители - консултанти, софтуерни инженери и др.

  „Желанието ни беше да създадем една иновативна платформа за обучение, която вместо да отегчава, да запалва сред учениците интереса към знание и обучение. Едновременно с това искахме да покажем нагледно, как иновациите могат да променят образованието и да го направят много по-достъпно и ефективно” споделя Маджаров.

  Проектът променя представата за образование, показвайки че възприемането на визуална информация чрез видеоуроци е много по-достъпен и разбираем метод, а използващите го ученици почти подобряват успеха си в училище.

  Сайтът вече се ползва и от много учители, които прожектират образователни клипове в класните стаи и препоръчват на учениците определени видеоуроци за гледане в къщи. Все повече родители също използват Ucha.se, за да помагат на своите деца при подготовката на домашните работи.

  Плановете на екипа са, да разшири значително базата с видеоуроци и скоро на сайта да са достъпни всички уроци за всички предмети от 1 до 12 клас.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 6 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 6 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
  преди 7 часа
  Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
  Двама висши мениджъри също се оттеглят
  преди 9 часа
  Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
  Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.