петък, 21 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4545 прочитания

  9 фирми бяха отличени в национален конкурс за иновации

  Три от тях са победители в новата категория за новостартирало предприятие
  05 декември 2013, 21:05 a+ a- a

  Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се организира за девети пореден път от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката и енергетиката и Представителството на ЕК в България.

  Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии, и да привлече вниманието на широката общественост към постиженията на българските предприятия в областта.

  В област "Иновационен хъб" победител е Интерконсулт България ООД - българска софтуерна и консултантска компания с повече от 15 години опит на пазара.

  В област "Пазарно лидерство" беше отличена Мехатроника АД - иновативно предприятие за конструиране и изработка на автоматични машини за производство, пълнене и запечатване на гъвкави опаковки за козметичната, хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост.

  В категория "Качество на живот" беше отличена фирма АМЕТ ООД - разработване, производство и реализация на електронни и механични изделия и компоненти за медицинско оборудване.

  В "Зелена иновация" наградата грабна ДеКони Интернешънъл АД за своя уникален в световен мащаб мобилен образователен център „3D Екобус“ – изцяло брандиран отвън и отвътре автобус, оборудван с 42” 3D подвижни екрани, Dolby Digital Surround Sound и Audience Response System (ARS) за провеждане на обучение на деца от 1-и до 4-и клас по тема „Опазване на околната среда и разделно събиране на отпадъци от опаковки“.

  В област "Устойчиво иновативно поведение" беше наградена АМГ Технолоджи ООД - иновативно предприятие в областта на нанотехнологиите и вградените системи, което разработва и произвежда високотехнологични сензори за вграждане в широк спектър от прибори и микросистеми.

  За "Социално въздействие" беше наградено училището по роботика Робопартанс - единственото училище по роботика, което предоставя не просто отделни занятия по роботика, а цялостна учебна програма с продължителност от 3 до 5 години.

  В област "Иновативно новостартирало предприятие" бяха отличени три компании. Плейграунд Енерджи ООД стартира преди година и половина с разработка на иновативни играчки за детска площадка с вграден генератор, който превръща кинетичната енергия в звуци и светлина със стимулиращ и образователен ефект.

  Хътгрип ООД беше отличена за разработката на софтуер, който помага на малки, средни и големи предприятия да предвиждат и предотвратяват производствени аварии, да подобряват процесите и да оптимизират използваните ресурси и енергия.

  Уча.се разработва цялостна платформа за онлайн обучение, която включва видео уроци, упражнения, алгоритми за връзка между упражненията и видео уроците, както и онлайн сесии с учители на живо.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 58 минути
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 3 часа
  преди 5 часа
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  преди 5 часа
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева