петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4501 прочитания

    9 фирми бяха отличени в национален конкурс за иновации

    Три от тях са победители в новата категория за новостартирало предприятие
    05 декември 2013, 21:05 a+ a- a

    Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се организира за девети пореден път от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката и енергетиката и Представителството на ЕК в България.

    Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии, и да привлече вниманието на широката общественост към постиженията на българските предприятия в областта.

    В област "Иновационен хъб" победител е Интерконсулт България ООД - българска софтуерна и консултантска компания с повече от 15 години опит на пазара.

    В област "Пазарно лидерство" беше отличена Мехатроника АД - иновативно предприятие за конструиране и изработка на автоматични машини за производство, пълнене и запечатване на гъвкави опаковки за козметичната, хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост.

    В категория "Качество на живот" беше отличена фирма АМЕТ ООД - разработване, производство и реализация на електронни и механични изделия и компоненти за медицинско оборудване.

    В "Зелена иновация" наградата грабна ДеКони Интернешънъл АД за своя уникален в световен мащаб мобилен образователен център „3D Екобус“ – изцяло брандиран отвън и отвътре автобус, оборудван с 42” 3D подвижни екрани, Dolby Digital Surround Sound и Audience Response System (ARS) за провеждане на обучение на деца от 1-и до 4-и клас по тема „Опазване на околната среда и разделно събиране на отпадъци от опаковки“.

    В област "Устойчиво иновативно поведение" беше наградена АМГ Технолоджи ООД - иновативно предприятие в областта на нанотехнологиите и вградените системи, което разработва и произвежда високотехнологични сензори за вграждане в широк спектър от прибори и микросистеми.

    За "Социално въздействие" беше наградено училището по роботика Робопартанс - единственото училище по роботика, което предоставя не просто отделни занятия по роботика, а цялостна учебна програма с продължителност от 3 до 5 години.

    В област "Иновативно новостартирало предприятие" бяха отличени три компании. Плейграунд Енерджи ООД стартира преди година и половина с разработка на иновативни играчки за детска площадка с вграден генератор, който превръща кинетичната енергия в звуци и светлина със стимулиращ и образователен ефект.

    Хътгрип ООД беше отличена за разработката на софтуер, който помага на малки, средни и големи предприятия да предвиждат и предотвратяват производствени аварии, да подобряват процесите и да оптимизират използваните ресурси и енергия.

    Уча.се разработва цялостна платформа за онлайн обучение, която включва видео уроци, упражнения, алгоритми за връзка между упражненията и видео уроците, както и онлайн сесии с учители на живо.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 17 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 22 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 24 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам