събота, 26 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1569 прочитания

  Първото електронно трудово досие вече e на българския пазар

  Иновативният софтуер премахва хартията в отношенията служител – работодател
  11 септември 2020, 09:07 a+ a- a

  Първото в България легитимно електронно трудово досие, което предоставя безхартиено решение за изпълнение на процесите в отношенията между служител и работодател, вече е на пазара. Софтуерът sHRedy е разработка на българския стартъп HRM Solutions, създаден от IT компанията TBI Info.  

  Досието дава възможност напълно автоматизирано, по електронен път, да се обменят документи - договори, служебни бележки, анекси, заповеди, правилници и др., както и да се управляват взаимоотношения, свързани с отсъствия, отпуски, отчитане на работно време, работа от вкъщи. Така например, служител ще може да бъде назначен от разстояние, с електронно генериран трудов договор, подписан с дистанционно издаден електронен подпис.

  „Предвид технологичния прогрес и времената, в които живеем, създаването на sHRedy бе неизбежна и необходима стъпка за трансформация на управлението на човешките ресурси в компаниите. COVID-19 бе само напомняне за потребността хартиените процеси да станат изцяло дигитални.“, заяви Юлиян Маслянков, изпълнителен директор на HRM Solutions.

  „Системата е с интеграция със сертифициран доставчик на удостоверителни услуги Evrotrust и с осигурена защита на личните данни и документи. Служителите връчват и получават файлове чрез електронна препоръчана поща, която предоставя електронно удостоверение за време и електронна идентичност на потребителите. Достъпът е контролиран и сигурността е гарантирана.“, пояснява той.

  HRM Solutions е създаден с цел разработването на високотехнологични и иновативни решения в сферата на човешките ресурси. sHRedy е първият продукт, който стартъпът предлага на българския пазар. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  ЕК предлага нов пакет за цифровите финансови услуги
  Комисията предложи за първи път ново законодателство за криптоактивите
  преди 17 часа
  Tesla съди администрацията на Тръмп
  Производителят иска да премахне забраната за внос на хардуер за автомобилите им
  преди 19 часа
  Борисов: Няма да се правят КПП-та, няма да се затварят градове
  Тенденцията в страната ни е за намаляване на новозаразените за разлика от Европа, където увеличението е 22% за последните 2 седмици
  преди 19 часа
  КНСБ поиска по 15% ДДС и данък върху доходите
  Синдикатите предлагат и въвеждане на еднократен данък богатство за 2020 г.
  преди 20 часа
  Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала
  Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ