петък, 01 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5691 прочитания

  Рестарт на кариерата: Служители на Модис България разказват защо са се завърнали в компанията

  Своите мотиви да изберат повторно Модис за свой работодател споделят Александра, Габриела и Даниел от екипа на технологичната компания
  08 декември 2021, 17:15 a+ a- a

  В кариерата на много хора настъпва момент, когато е време за промяна. Тя може да е свързана със стартиране на собствено начинание, смяна на работодател, на индустрия или дори държава. Но понякога по пътя напред има и обратен завой... Такъв завой правят Александра, Габриела и Даниел от екипа на Модис България. В кариерата и на тримата идва момент, в който се разделят с компанията, но след това отново решават да се завърнат и да продължат професионалното си развитие именно там. Какво ги кара повторно да изберат организацията за свой работодател - вижте какво разказаха.  

  Настоящата позиция на Александра Игнатова е Backup Team Lead с френски в Модис България. Присъединява се към компанията в началото на 2018, напуска през същата година и се връща на работа през пролетта на 2020. Определя себе си като човек с разностранни интереси както в хобитата, така и в работата си. Обича да се фокусира върху детайлите и вярва, че с каквото и да се занимава човек, трябва да го върши с желание и вдъхновение.

  Каква беше първата ти среща с Модис? Какво те привлече и какво те накара да кандидатстваш за работа в компанията?

  Александра: Хареса ми, че ще имам възможност да практикувам френски език ежедневно и да придобия познания в непознатата за мен дотогава IT сфера.

  Габриела: Това, което ме привлече първоначално, бяха хубавите условия за работа с чешки и възможността всеки ден да практикувам езика писмено и устно.

  Даниел: Желанието да използвам езиковите си познания и умения в ежедневната си работа, както и възможността да обогатя техническите си познания.

  Разкажи ни за първата си позиция в Модис, екипа и естеството на работа.  

  А: Първата ми позиция беше в сферата на Global Service Desk – технически съпорт на корпоративни клиенти. Приемахме контакти по телефон, чат и имейл, като съдействахме при настъпили затруднения на служителите на клиента, що се касае до софтуер и хардуер. Разрешавахме казуси възможно най-бързо, за да могат хората да продължат безпрепятствено работата си.

  Г: Работех на позиция „Технически съпорт с чешки език“ и отговарях на обаждания, мейли и чатове. Екипът беше много сплотен и винаги си помагахме в нужда. 

  Д: При първата ми позиция попаднах в един от най-старите проекти на компанията, в прекрасен колектив. Помагахме си във всяка задача или работен казус, като всички се отнасяха с много уважение един към друг. Първоначално приемах входящи обаждания на френски и английски от почти цял свят, по-късно влязоха и другите канали за комуникация – имейл и чат.

  Габриела Петкова работи като Technical Support с чешки език в Модис България. Присъединява се към компанията в началото на 2018, напуска през 2020 и се връща отново в Модис през есента на 2021. Завършила е бакалавърска степен „Автоматика и информационни технологии“. Живяла е 7 години в Прага, а преди 5 години се връща в България и определя себе си като щастливо омъжена.

  Между първата и настоящата ти позиция има кратка пауза. Какво те накара да се върнеш отново в компанията?

  А: По време на отсъствието си имах планове да се реализирам в друга сфера, но с времето осъзнах, че работата ми в Модис е отговаряла в много по-голяма степен на интересите и нуждите ми. Логично беше да се върна при най-добрия работодател, който съм имала досега, и да започна да се разивам тук. И потвърждавам, че през изтеклата година и половина това развитие е факт.

  Г: На първо място това, което ме привлече отново, са хората и изключително хубавото отношение от страна на Модис към тях. След това, разбира се, добрите условия за работа.

  Д: Сигурността, че Модис е коректен работодател във всяко едно отношение. Разбира се, човешкият фактор също допринесе много за решението ми – екипният дух е силно развит в компанията. При завръщането си имах късмета да попадна в екип с колеги, по-голямата част от които познавам отпреди, и работата продължи лесно и безпроблемно. 

  Какво се е променило?

  А: Въпреки че се върнах по време на пандемията, нищо не се беше променило, за щастие! Вече работим дистанционно, но това не пречи на Модис да продължава да поддържа добра комуникация с всеки един от нас, както и ние помежду си. Високо оценявам, че фирмата винаги е поставяла на първо място сигурността и здравето на своите служители, а всяко затруднение във връзка с дистанционния метод на работа бързо намира своето решение.

  Г: Въпреки COVID-19 кризата, компанията продължава да се развива и разширява, което оставя много хубаво впечатление както у мен, така и у моите колеги.

  Д: За щастие, нищо не се е променило за този кратък период. 

  Даниел Иванов е на позиция Technical Support Analyst с френски и английски в Модис България. Присъединява се към компанията през 2016, през 2020 напуска за кратко и се връща отново през есента на 2021. Определя себе си като приключенец. В свободното си време обича да пътува със семейството си и да посещава непознати места и градове.

  Как протича един твой работен ден в настоящата обстановка? 

  А: Работният ми ден започва с бърз прочит на пощата – както казах, работата е динамична и непрекъснато има нещо ново. През цялото време съм в контакт с колегите си и коментираме по-сложни казуси и си помагаме. В момента участвам и в организацията на работните процеси в екипа. През някои от дните имаме конферентни срещи за обсъждане на нови процеси или план за действие при различни обстоятелства.

  Г: Денят ми започва с чаша кафе и проверка и обработка на имейли или вече съществуващи казуси. Следват комуникация и телефонни разговори с клиенти, на които им е нужна помощ. Работните ми дни са много динамични и разнообразни, винаги изниква нещо ново, което изисква бърза реакция, нестандартно решение или по-различен подход.

  Д: Заради настоящата обстановка, работният ми ден протича малко по-различно от преди, но оперативната ми работа продължава да включва актуализиране на всички постъпили тикети и разрешаване казусите на клиентите от входящи обаждания, чатове и запитвания. Много ми липсва присъствието на колегите „на една ръка“ разстояние, но въпреки това успяваме да компенсираме с по-чести виртуални срещи.  

  Какво е важно според теб да знаят хората за Модис?

  А: За мен е важно хората да знаят, че Модис винаги е била социално ангажирана компания – беше и продължава да бъде и по време на извънредната обстановка. Постоянно се провеждат различни благотворителни кампании, инициативи, обвързани с облагородяването на природата, спортни мероприятия, тематични фото конкурси, както и много други!

  Г: За компанията е важен всеки един служител. При нужда знам, че винаги мога да разчитам за съвет или помощ от мениджмънта, а това за мен е много важно.

  Д: Според мен е важно хората да знаят, че обстановката между колегите в различните екипи е изключително приятелска, а подходът на ръководителите ни при решаване на проблемите на всеки служител е персонален и внимателен.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 17 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 23 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 2 дни
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 2 дни
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния