понеделник, 13 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1191 прочитания

    Отваря врати първото начално иновативно училище по роботика на територията на „Музейко“

    В него ще учат деца от 1. до 4. клас, а в обучението ще бъде включен роботът Kubo
    15 септември 2023, 09:26 a+ a- a

    сн: СО

    Кметът на София Йорданка Фандъкова и президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър посетиха първото иновативно училище с профил „Роботика“ в София, чиято база е на територията на „Музейко“. Училището е филиал на 55. СУ „Петко Каравелов“ и в него ще учат деца от 1. до 4. клас.

    Директорът на 55. СУ Таня Панчева представи модерната, иновативна образователна среда и представи екипа на училището. В обучението ще бъде включен роботът Kubo, който е подходящ за деца от начален курс, а програмата е разработена от учителя по информатика Даниела Генова. Роботът е лесен за програмиране и не изисква устройство или екран, а децата ще научат как се строи алгоритъм от най-ранна възраст.

    „Щастлива съм, че успях да реализирам визията си за модерна учебна среда на децата. Благодарна съм на първо място на Фондация „Америка за България“ и на госпожа Шилър за това, че ни повярваха и ни дариха „Музейко“, който работи от началото на тази година като Общински детски музей. В партньорство с Фондация „Америка за България“ и Химико-технологичния университет успяхме да подготвим учебния център с класните стаи и от утре тук ще учат деца от три подготвителни групи и две паралелки първи клас. Децата ще имат възможност да използват залите и експозициите на „Музейко“, така че да развиват уменията си в реална среда“, каза кметът на София.

    „Това, което кметът Фандъкова и целият екип успяха да осъществят тук за изключително кратко време, прави всички нас във Фондация „Америка за България" и мен лично много горди. Надявам се децата тук да получат качествено, невероятно образование, да могат да се възползват в най-пълна степен от това, което не само класните стаи, но и целият интерактивен Детски център „Музейко“ предлага. И се надявам примерът да бъде заразителен и за други училища в страната“, сподели президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър след посещението си в училището.

    Детският център „Музейко“ бе дарен на Столичната община от Фондация „Америка за България“, като волята на дарителя и общината бе да се създаде иновативно начално училище.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    10 май 2024, 16:28
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    10 май 2024, 14:11
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    10 май 2024, 14:06
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    10 май 2024, 10:39
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    10 май 2024, 09:31
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ