петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2738 прочитания

  Най-полезните обучения: Милен Великов за Scotwork Bulgariа

  Не си спомням на друго обучение, на което съм бил, толкова много да съм си водил бележки и час след приключването му никой да не си тръгва от залата, казва Милен
  19 февруари 2024, 13:32 a+ a- a

  Милен Великов. Снимка: Личен архив

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? 

  Вижте какво препоръчва Милен Великов - HR професионалист с дългогодишен опит.  

  През последните няколко години целенасочено съм пропускал възможностите за формализиране на нови знания с помощта на външен тренинг или обучение. В годините бях „преял“ от такива и до болка знаех техния формат, продължителност, началните шеги и методите за опознаване. Не успявах всичко да реализирам след това, често имаше и неразбиране от страна на тези, които ме бяха изпратили защо би било добре да променим нещо. Според мен  на доста обучения е ключово да ходи не само HR-а, а и някои негови колеги – различно ниво мениджъри, защо не и управителят на фирмата. Още една предпоставка  обучение да носи стойност и да доведе до някаква промяна. 

  През 2023-та се разкри възможност да се включа в един тридневен курс на Scotwork Bulgariа на тема: „Умения за водене на преговори за напреднали“ с лектори Чавдар Ваклев и Добромир Минков. Поради много добрите ми лични впечатления за втория и възможността, която ми се отдаде – реших да се включа. 

  Не си спомням на друго обучение, на което съм бил, толкова много да съм си водил бележки, нито помня друго подобно, в което час след приключването му никой да не си тръгва от залата. Така и трите дни. Групата беше от около 10-ина души – добре подбрана, хора на високи позиции и различни професионални роли, имаше хора с международен опит – мислещи, питащи, споделящи. И само двама HR-и. :) Други плюсове на това обучение бяха експертизата, солидният опит и различният стил на водене от страна на двамата обучаващи. Знаеха как да подходят, имаха много голяма обща култура и боравеха с различни казуси. Огромни професионалисти, които вдъхват респект – едно от най-важното неща едно обучение да е успешно + немалко опит по самата тема. Друг аспект бе практиката, пречупена през различните роли, в които бяхме разпределени през дните на обучението, както и анализ на видео ситуации, в които доброволно бяхме поставени. Беше интересно да се видим отстрани. Залата, в която бяхме ситуирани, бе достатъчно голяма, за да имаме пространство, въздух и много дневна светлина. Храната беше вкусна и достатъчно. Цареше позитивизъм, имаше доста смях и  главите ни бяха освободени да мислим и интерпретираме. И много да тренираме наученото. 

  Опитвам се да открия минуси, но такива не виждам. С удоволствие бих участвал и в други курсове под тази шапка (https://www.scotwork.bg/)  или с участието на тези двама обучители. Дали практикувам наученото? И пряко, и косвено. Не всичко и не накуп, но ми беше полезно и не съжалявам, че бях част от това обучение.  

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 2 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 6 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 6 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 8 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект