събота, 11 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3240 прочитания

    БОРИКА обединява всички банкови сметки на фирмите в една платформа

    Мултибанкинг платформата InfoPay е в помощ на организации, които разполагат със сметки в различни банки, като ги улеснява в управлението на фирмените финанси
    04 ноември 2021, 15:02 a+ a- a

    Нова технологична платформа, в отговор на т. нар. “отворено банкиране”, разработи платежният оператор БОРИКА. Чрез нея бизнес потребителите получават бърз и лесен дистанционен достъп до своя финансов профил.

    Мултибанкинг платформата InfoPay е в помощ на организации, които разполагат със сметки в различни банки. Тя предлага редица функционалности, които улесняват клиентите в управлението на фирмените им финанси. Платформата е единна точка, предоставяща 24-часов контрол на средствата – консолидирана информация за наличности и движения по всички фирмени сметки в различни банки, детайли по платежна сметка, справка за списък на платежни сметки и др.

    Две са основните изисквания към клиентите на InfoPay – да разполагат с онлайн банкиране и да получат съгласие за регистриране на сметки в InfoPay от обслужващите ги банки. Процесът по получаване на съгласие е бърз, лесен и се извършва дистанционно в самата платформа.

    Услугата е подходяща за собственици, управители, счетоводители и други лица, за които е важно да получават навременна и обобщена информация за фирмените средства. Достъпът до платформата е базиран на роли и индивидуални права, което позволява специфична информация да се достъпва от различни служители в компанията, в зависимост от преките им задължения. Това я прави особено подходяща и за счетоводни къщи, които обслужват множество клиенти. Благодарение на нея, те разполагат с информация за сметките на всички свои клиенти на едно място.

    Проучване на БОРИКА сочи, че използването на InfoPay съкращава до 4 пъти времето за изготвяне на финансови справки. В процес на разработка са още две полезни функционалности в InfoPay – интеграция с ERP модул на счетоводна система и възможност за автоматизирани плащания. Интеграцията с ERP модул ще позволи автоматично извличане на информация от всички банки с регистрирани сметки в InfoPay и зареждането ѝ в счетоводните системи на фирмата клиент на услугата. Ще станат възможни и автоматизираните плащания на издадени електронни фактури, чрез които фирмите ще могат да извършват реконсилация на плащанията и вземанията/задълженията си от/към контрагенти. Предвижда се интеграция и с услугата електронна фактура на БОРИКА, което ще даде още повече възможности и удобство на потребителите.

    „Финтех услугата InfoPay e логично надграждане на дейността на БОРИКА като платежна институция“, споделя Даниел Алексиев, зам.-директор „Платежни услуги“ в БОРИКА. „С въвеждането на директивата PSD2 у нас на Дружеството беше възложена задача да разработи национален технически стандарт за отворено банкиране, който да подпомогне и ускори процеса, а днес, благодарение на InfoPay, тези услуги са достъпни за широк кръг от бизнес потребители“, допълва още той.

    Регистрацията в InfoPay е възможна както онлайн, така и присъствено. Онлайн регистрацията е на адрес www.infopay.bg, посредством квалифициран електронен подпис – хардуерен или облачен, или видео идентификация, предоставени от компанията. Присъствената регистрация се извършва в търговски офис на БОРИКА от законния представител на юридическото лице – клиент на услугата. Клиентите заплащат услугата въз основа на броя сметки, които желаят да следят, като имат възможност за избор между три ценови пакета.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 1 ден
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 1 ден
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 2 дни
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 2 дни
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ