събота, 04 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1899 прочитания

    ProductLead: Удвояваме размера на компанията по отношение на колеги на всеки 2 години

    Как потребителското съдържание промени маркетинга, това ли е бъдещето в сектора и какви са плановете на компанията у нас, разказва Александър Стоика-Марку, съосновател на платформата
    28 юли 2022, 13:23 a+ a- a

    Александър Стоика-Марку е в класацията на Forbes 30 под 30 години, GSEA TopStupreneur в Европа, финалист на Thiel Fellowship, JAEC Grand Champion и е завършил топ програми за лидерство и иновации от MIT и Harvard. (Снимка: ProductLead)

    Румънската платформа за маркетинг чрез потребителско съдържание ProductLead стъпи на пазара у нас. Свързахме се с Александър Стоика-Марку, съосновател на платформата, за да ни разкаже повече за ролята на потребителското съдържание, какво е бъдещето на маркетинга и какви са плановете за развитие на компанията.

     

    ProductLead вече е в България. Имате ли офис и колко и какви специалисти са заети в него, ако го има? Търсите ли служители, ако да – какви?
    Ние сме глобална компания от първия ден със служители, работещи дистанционно. Има само един румънски офис, но ние не изискваме никой да работи оттам. Нашите специалисти вече са в множество държави и се стремим да се разширим главно от страна на разработката. Ние удвояваме размера на компанията по отношение на колеги на всеки 2 години. В България имаме много колеги: PR, Influencer Marketing специалисти и специалисти по платени медии. Търсим нови колеги от областите Продажби и Обслужване на клиенти.

    Имате ли вече клиенти у нас?
    ProductLead работи основно с големи клиенти, които вече са лидери в своите индустрии или имат голяма визия как да стигнат там. Ние работим с големи играчи в областта на красотата, модата и бързооборотните стоки и нашата позиция на пазара ще се разшири бързо чрез придобиване на повече клиенти и партньори.
    Eleven Venture Fund (Български фонд) инвестира в нас през 2021 г. и с тяхна помощ ще затвърдим позицията си на пазара.
    Имаме стратегическо партньорство със Sportal Media Group, където внедрихме нова услуга, наречена Social Display и използвайки техния опит, ще стигнем до топ агенции/ клиенти в България.

    С колко български инфлуенсъри си партнира компанията към момента? Смятате ли да разширите мрежата си?
    Едва наскоро започнахме да търсим инфлуенсъри и 75+ се присъединиха към платформата. Те са развълнувани от сътрудничеството с водещи марки, използвайки просто, но изчерпателно приложение. Те вече не трябва да доказват своите статистики или да експортират екранни снимки/ отчети. Всичко става автоматично, след като са се регистрирали с акаунтите си във Facebook и Instagram. Имаме отдадени служители, които отговарят за растежа на инфлуенсърите, особено в България.

    Кои икономически сфери можете да покриете в момента?
    Най-подходящите за нашия продукт са клиентите в областта на красотата, модата, пътуванията, аксесоарите, спорта, храната, бързооборотните стоки и търговията на дребно. Като се има предвид това, видяхме, че генерираното от потребителите съдържание е изключително важна част от маркетинговия стак за марки и в други индустрии.

    Какво точно представлява услугата, която предлагате? 
    ProductLead е платформа, изградена като екосистема, комбинираща ключови функции от маркетинговия стак в един интегриран поток. Предоставяме на CMO и маркетинговите екипи контрол, простота и демократизиран достъп до креативността, така че да могат да виждат парите, които харчат.
    Има 3 основни характеристики:
    • Визуална търговия – събирате съдържание и го активирате, като добавите точки за пазаруване (shopping pins) върху него. След това добавяте галериите към уебсайта си за електронна търговия, за да увеличите реализациите и средната стойност на поръчката.
    • Creative Studio – създавате ангажиращи статични банери и анимирани видео реклами в мащаб. Комбинирате вашето собствено съдържание, безплатни изображения и видеоклипове с генерирано от потребителите съдържание за максимално въздействие в социалните медии и реклами.
    • Кампании за създатели (Creator Campaigns) - сътрудничите с влиятелни лица (нано, микро, макро) за създаване на генерирано от потребителите съдържание. Активирате десетки или стотици инфлуенсъри по стандартизиран начин. Проследявате резултатите в реално време и изтегляте отчет за кампанията.

    Всичко това се измерва чрез нашия изчерпателен набор от анализи, предоставящи подробности за съдържание, акаунти и инфлуенсъри. Нашата крайна цел е да съкратим пътя от откриването на продукта до покупката, като интелигентно интегрираме потребителското съдържание (UGC) в потребителската фуния.

    Как приложението Amplifame помага на инфлуенсърите?
    Инфлуенсърите използват Amplifame заради лесната му употреба и разнообразието от сътрудничества с марки. Основните предимства за тях са:
    • могат да кандидатстват за различни кампании едновременно;
    • култивират значими взаимоотношения с марки, които могат да се превърнат в дълготрайни сътрудничества;
    • получават възнаграждение за съдържанието, което предоставят;
    • имат лесен начин за работа с марки, без да е необходимо да експортират отчети;
    • увеличават присъствието си в социалните медии, като същевременно предизвикват собствената си креативност.

    Потребителското съдържание ли е бъдещето на маркетинга?
    Днес 92% от потребителите се доверяват повече на органичното, генерирано от потребителите съдържание, отколкото на традиционната реклама. Имайки предвид тази статистика, ние вярваме, че UGC обръща редовния маркетингов модел с главата надолу. Вече не марките насочват съдържание към потребителите, съдържанието, което те смятат, че ще им хареса. Вече говорим за марки, които работят с потребителите, за да създават съдържание. И това, генерирано от потребителите съдържание, се валидира в социалните медии и се разширява в други медии, като реклами или социално показно.
    Потребителите са тези, които са избрали UGC като надежден формат и ние даваме възможност на марките да издигнат съдържанието си на следващото ниво.

    Какви са плановете на компанията за развитието ѝ у нас в средносрочен план?
    Искаме да станем лидери в региона и да се разширим повече на нововъзникващите пазари: Латинска Америка и Индонезия. В дългосрочен план искаме да имаме 100 000 инфлуенсъри и да удвоим екипа.

    Как ще изглежда пазарът според Вас след 5 години?
    Маркетингът на инфлуенсърите ще расте бързо с двуцифрени темпове годишно. Марките ще намерят нови начини да демонстрират възвръщаемост на инвестициите в маркетинга на инфлуенсърите и ще интегрират UGC по-дълбоко в своята клиентска фуния.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19