събота, 24 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  631 прочитания

  X ще плаща правните разходи на потребители

  Ако са били „нечестно третирани“ заради публикуване или харесване на съдържание в платформата, известна доскоро като Twitter
  07 август 2023, 15:07 a+ a- a

  Изображение: X

  Илон Мъск каза, че неговата социална медийна платформа X ще плати съдебните разходи и ще съди от името на хора, които са били третирани несправедливо от работодатели заради публикуване или харесване на нещо в сайта, известен доскоро като Twitter.

  „Ако сте били несправедливо третирани от вашия работодател поради публикуване или харесване на нещо в тази платформа, ние ще финансираме правната ви сметка“, каза Мъск в публикация в X късно в събота, добавяйки, че няма да има ограничения за финансиране на сметките.

  „И ние няма просто да съдим, ще бъде изключително шумно и ще преследваме и бордовете на директорите на компаниите“, каза Мъск по-късно в отговор на публикация за това, че нищо не променя поведението в САЩ по-бързо от заплахата за съдебни действия.

  В края на миналия месец Мъск каза, че месечните потребители на X са достигнали „нов връх“ и сподели графика, която показва последния брой над 540 милиона, припомня „Ройтерс“. Данните идват, докато компанията преминава през организационни промени и се стреми да увеличи намаляващите приходи от реклама.

  Това беше и последният от поредица коментари от ръководители на X, които твърдят, че платформата се използва много, след като Meta Platforms стартира конкурентна платформа, наречена Threads на 5 юли.

  След 17 години с емблематично лого на синя птица, което символизира излъчването на идеи към света, милиардерът Мъск преименува Twitter на X и разкри ново лого през юли, отбелязвайки фокус върху изграждането на „приложение за всичко“.

  По-рано през юли Мъск каза, че паричният поток на платформата остава отрицателен поради почти 50% спад в приходите от реклама и голямото дългово натоварване. Увеличението на приходите от реклама, което се очакваше през юни, не се случи.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  преди 1 ден
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  преди 1 ден
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  преди 1 ден
  преди 2 дни
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията