неделя, 12 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    740 прочитания

    X ще плаща правните разходи на потребители

    Ако са били „нечестно третирани“ заради публикуване или харесване на съдържание в платформата, известна доскоро като Twitter
    07 август 2023, 15:07 a+ a- a

    Изображение: X

    Илон Мъск каза, че неговата социална медийна платформа X ще плати съдебните разходи и ще съди от името на хора, които са били третирани несправедливо от работодатели заради публикуване или харесване на нещо в сайта, известен доскоро като Twitter.

    „Ако сте били несправедливо третирани от вашия работодател поради публикуване или харесване на нещо в тази платформа, ние ще финансираме правната ви сметка“, каза Мъск в публикация в X късно в събота, добавяйки, че няма да има ограничения за финансиране на сметките.

    „И ние няма просто да съдим, ще бъде изключително шумно и ще преследваме и бордовете на директорите на компаниите“, каза Мъск по-късно в отговор на публикация за това, че нищо не променя поведението в САЩ по-бързо от заплахата за съдебни действия.

    В края на миналия месец Мъск каза, че месечните потребители на X са достигнали „нов връх“ и сподели графика, която показва последния брой над 540 милиона, припомня „Ройтерс“. Данните идват, докато компанията преминава през организационни промени и се стреми да увеличи намаляващите приходи от реклама.

    Това беше и последният от поредица коментари от ръководители на X, които твърдят, че платформата се използва много, след като Meta Platforms стартира конкурентна платформа, наречена Threads на 5 юли.

    След 17 години с емблематично лого на синя птица, което символизира излъчването на идеи към света, милиардерът Мъск преименува Twitter на X и разкри ново лого през юли, отбелязвайки фокус върху изграждането на „приложение за всичко“.

    По-рано през юли Мъск каза, че паричният поток на платформата остава отрицателен поради почти 50% спад в приходите от реклама и голямото дългово натоварване. Увеличението на приходите от реклама, което се очакваше през юни, не се случи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 2 дни
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 2 дни
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 2 дни
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 2 дни
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ