неделя, 12 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    915 прочитания

    Виенският икономически форум открива представителство в България

    Офисът ще заработи до няколко месеца
    09 август 2023, 09:10 a+ a- a

    сн: Главболгарстрой

    Представители на Главболгарстрой и Виенският икономически форум подписаха споразумение за сътрудничество, в рамките на което международната организация ще създаде свое представителство в централата на Главболгарстрой в столицата. Офисът ще заработи до няколко календарни месеца, задълбочавайки дейността на организацията в страната спрямо общата им стратегия за насърчаване на регионалното икономическо сътрудничество.

    “За нас е чест и отговорност да съдействаме за засилване присъствието на Виенския икономически форум в България. Ще работим активно по широк кръг oт теми от национално и регионално значение, които ще целят да създават устойчива среда и конкурентни условия за изпълнение на регионални проекти и за поощряване на инвестициите в страната”, каза Калин Пешов, председател на Управителния съвет на Главболгарстрой, който е и член на Борда на директорите на Виенския икономически форум. 

    Партньорството на строителния холдинг с международната организация идва в отговор на усилията на Главболгарстрой за изграждане на ефективни партньорства, които работят целенасочено за подобряване на бизнес средата в България, увеличаване на преките чуждестранни инвестиции и стимулиране на академичните и индустриални партньорства. Последните компанията насочва именно в посока създаване и налагане на устойчиви, новаторски и зелени решения, които имат потенциал да докажат ефективното си приложение в различни сектори на икономиката в страната.

    Виенският икономически форум е международна неправителствена организация създадена през 2004 година. Тя е със специален консултативен статут към Икономическия и социален съвет на ООН, като от 2015-а насам форумът е включен и в регистъра за прозрачност на Европейския парламент и Европейската комисия. Организацията се стреми да стимулира и, опирайки се на проучвания, да идентифицира краткосрочни, средносрочни или дългосрочни проекти от общ интерес в региона и да насърчава тяхното изпълнение. Форумът има утвърдена позиция като европейска платформа, свързваща икономическите цели на публичния и частния сектори.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 2 дни
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 2 дни
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    10 май 2024, 10:39
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    10 май 2024, 09:31
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ