петък, 10 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    725 прочитания

    X премахва възможността за блокиране на профили

    Компанията разработва нов инструмент за предпазване на потребителите
    21 август 2023, 10:38 a+ a- a

    Социалната медийна компания X, по-рано известна като Twitter, ще премахне защитна функция, която позволява на потребителите да блокират други акаунти, заяви собственикът Илон Мъск в петък в друг противоречив ход за компанията, която купи миналата година, отбелязва „Ройтерс“.

    Функцията за блокиране на X позволява на потребителя да ограничи конкретни акаунти да се свързват с него, да виждат неговите публикации или да го следват.

    „Блокирането ще бъде изтрито като „функция“, с изключение на директните съобщения“, каза Мъск в публикация на платформата.

    Той каза, че X ще запази функцията за заглушаване, която предпазва потребителя от виждане на определени акаунти, но, за разлика от блокирането, не предупреждава другия акаунт за действието.

    Собственикът милиардер се описва като абсолютист на свободата на словото, но някои критици казват, че подходът му е безотговорен. Изследователите откриха увеличение на речта на омразата и антисемитското съдържание в платформата, откакто той пое управлението, а някои правителства обвиниха компанията, че не прави достатъчно, за да модерира съдържанието си.

    Премахването или ограничаването на функцията за блокиране може да доведе до конфликт на X с препоръките, прилагани в App Store на Apple и Google Play на Alphabet.

    Apple казва, че приложенията с генерирано от потребителите съдържание трябва да имат способността да блокират злоупотребяващите потребители. Google Play Store казва, че приложенията трябва да предоставят система в приложението за блокиране на генерирано от потребителите съдържание и потребители.

    В отговор на туит от страна на Моника Люински, която призова за запазване на функцията като „критично средство, което опазва хората в безопасност“, Линда Якарино, главен изпълнителен директор на X, обясни, че компанията разработва нов механизъм, който ще работи по-добре.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 46 минути
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 3 часа
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 3 часа
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 7 часа
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 8 часа
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ