четвъртък, 22 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  377 прочитания

  .bg домейните изпреварват по ръст .com през 2023 година у нас

  Платформата WordPress става все по-популярна сред българските онлайн предприемачи, показват данни на СуперХостинг.БГ
  11 октомври 2023, 14:11 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Интернет имената от зоната .bg отчитат ръст от 20% през първите осем месеца на тази година, в сравнение със същия период на 2022 година. Това става ясно от данните на българската хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тя е най-голямата у нас по брой хостнати домейни, което прави данните от дейността ѝ. в голяма степен представителни за сектора.

  .bg домейните изпреварват по ръст и останалите най-популярни разширения като от началото на годината, до края на август домейн зоната .eu отчита растеж с 10%, а нарастването при .com имената е 5 процента. Всички данни са на база сравнение с първите осем месеца на 2022 година. Желаещите да регистрират идеята си за име, могат да проверят дали търсеният от тях домейн е свободен в търсачката на сайта на хостинг компанията.

  Безплатната система за създаване и управление на уебсайтове WordPress запазва позициите си като най-популярна платформа сред собствениците на нови уеб проекти. Тя продължава да държи 140 000 от всички сайтове, хостнати в СуперХостинг.БГ. Тази статистика се подкрепя и от значителния ръст в търсенето на услугата „Професионална WordPress поддръжка“ на хостинг компанията.

  „Отчитаме над 100% ръст в тази услуга, което ясно показва, че платформата WordPress става все по-популярна сред българските онлайн предприемачи, както и че клиентите ни предпочитат да се доверят на нашия екип, вместо сами да се мъчат с различни технически казуси по сайтовете си или да търсят външни експерти. WordPress привлича с лесната си поддръжка и използване, но все пак за определени функционалности и задачи тя изисква по-сериозно ниво на технически познания“ - споделя Борислав Божидаров, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ.

  Според него, има ясни данни за това, че бизнесите се завръщат към обичайния си ритъм след летните отпуски и се готвят за активния сезон. Това се вижда както от засиленото купуване на хостинг услуги и домейни, така и от нарасналото търсене на бизнес теми в блог съдържанието на сайта на компанията през последните два месеца. Тя разполага и с изключително подробна помощна страница, в която клиентите могат да намерят информация за всичко, свързано с услугите и различни аспекти от поддръжката на уебсайтовете.

  Междувременно по случай своята 18-годишнина българската хостинг компания стартира и промоция на .com домейни, кампанията ще продължи до края на октомври.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 31 минути
  Nvidia отчете рекордни приходи
  Акциите на компанията отбелязват 200% ръст спрямо година по-рано
  преди 2 часа
  ЕК разследва TikTok за алгоритми, водещи до пристрастяване
  Китайската социална мрежа има над 1 млрд. потребители
  преди 6 часа
  Sameday България планира да инвестира над 17 млн. лева през 2024 г.
  През 2023 г., Sameday отчита 2,6 млн. доставени пратки, с 38% от тях получени чрез автоматизирани шкафчета за доставка извън дома
  преди 6 часа
  Capital One придобива Discover
  Сделката на стойност $35,3 млрд. ще обедини двете най-големи компании за кредитни карти в САЩ
  преди 7 часа
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас с ръст от 28% за година
  Най-големите вложения в страната за януари - декември 2023 са от Швейцария, Австрия и Белгия
  преди 8 часа