четвъртък, 16 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    448 прочитания

    .bg домейните изпреварват по ръст .com през 2023 година у нас

    Платформата WordPress става все по-популярна сред българските онлайн предприемачи, показват данни на СуперХостинг.БГ
    11 октомври 2023, 14:11 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Интернет имената от зоната .bg отчитат ръст от 20% през първите осем месеца на тази година, в сравнение със същия период на 2022 година. Това става ясно от данните на българската хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тя е най-голямата у нас по брой хостнати домейни, което прави данните от дейността ѝ. в голяма степен представителни за сектора.

    .bg домейните изпреварват по ръст и останалите най-популярни разширения като от началото на годината, до края на август домейн зоната .eu отчита растеж с 10%, а нарастването при .com имената е 5 процента. Всички данни са на база сравнение с първите осем месеца на 2022 година. Желаещите да регистрират идеята си за име, могат да проверят дали търсеният от тях домейн е свободен в търсачката на сайта на хостинг компанията.

    Безплатната система за създаване и управление на уебсайтове WordPress запазва позициите си като най-популярна платформа сред собствениците на нови уеб проекти. Тя продължава да държи 140 000 от всички сайтове, хостнати в СуперХостинг.БГ. Тази статистика се подкрепя и от значителния ръст в търсенето на услугата „Професионална WordPress поддръжка“ на хостинг компанията.

    „Отчитаме над 100% ръст в тази услуга, което ясно показва, че платформата WordPress става все по-популярна сред българските онлайн предприемачи, както и че клиентите ни предпочитат да се доверят на нашия екип, вместо сами да се мъчат с различни технически казуси по сайтовете си или да търсят външни експерти. WordPress привлича с лесната си поддръжка и използване, но все пак за определени функционалности и задачи тя изисква по-сериозно ниво на технически познания“ - споделя Борислав Божидаров, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ.

    Според него, има ясни данни за това, че бизнесите се завръщат към обичайния си ритъм след летните отпуски и се готвят за активния сезон. Това се вижда както от засиленото купуване на хостинг услуги и домейни, така и от нарасналото търсене на бизнес теми в блог съдържанието на сайта на компанията през последните два месеца. Тя разполага и с изключително подробна помощна страница, в която клиентите могат да намерят информация за всичко, свързано с услугите и различни аспекти от поддръжката на уебсайтовете.

    Междувременно по случай своята 18-годишнина българската хостинг компания стартира и промоция на .com домейни, кампанията ще продължи до края на октомври.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Siemens продава компанията си Innomotics на KPS Capital Partners
    Сделката е за 3,5 милиарда евро
    преди 4 часа
    Инвестират 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции в страната
    С други 49,6 млн. лв. ще бъде подпомогната зарядната инфраструктура в пристанищата
    преди 4 часа
    ЕС засилва регулациите за Airbnb и конкурентите й
    Онлайн платформите ще трябва да предоставят на властите данни за броя на нощувките и броя на гостите веднъж месечно
    преди 4 часа
    514 български фирми кандидатстваха за разработване на иновации
    Общият размер на безвъзмездното финансиране е 127 млн. лв.
    преди 7 часа
    Google отпуска 1 млн. долара за докторантски стипендии в INSAIT
    Младите учени ще могат да работят в България с научни ръководители от INSAIT и Google Research по най-горещите теми в AI в момента