четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7423 прочитания

    Как подсъзнанието управлява поведението?

    14 ноември 2013, 16:53 a+ a- a

    Ленард Млодинов, Снимка: ИК „Изток-Запад”

    Мислите си, че знаете защо сте се насочили към дадена работа? Защо харесвате даден човек? Защо държите на определено решение? Обикновено рядко се замисляме за това как нашият подсъзнателен ум оформя представата ни за света.

    Политиците, които (не) харесваме, бакшишът, който даваме на келнера – всички съждения и възприятия отразяват действията на нашия ум на две нива: съзнателното, за което знаем, и подсъзнателното, което е скрито от нас. Второто отдавна е било обект на предположения, но през последните две десетилетия учените са разработили забележителни нови средства за изследване на скритите (подпрагови) механизми на ума. Резултатът от тази лавина от изследвания е една нова наука – наука, спомагаща за коренната промяна в разбирането ни за това как подсъзнателният ум влияе на живота, който водим. Именно тя е сред акцентите на „Подсъзнателното” Ленард Млодинов, която ИК „Изток-Запад” на пуска у нас. Ето какво пише той:

    „Ако  наистина искате да разберете социалния свят, ако наистина  искате да разберете себе си и другите, нещо повече – ако наистина искате да преодолеете много от спънките, които ви пречат да водите най-пълноценен и богат живот, то трябва да разберете въздействието на подпраговия свят, който се крие във всеки от нас”.

    Книгата му представя едно изненадващо изследване, което ни отваря очите за това как твърде често възприемаме погрешно отношенията със семейството, с приятелите и колегите, тълкуваме погрешно причините за инвестиционните си решения и си спомняме погрешно важни събития.

    Млодинов ни помага да разберем по-добре как работи човешкият ум и как общуваме с приятели, съпрузи, непознати и колеги... а в хода на това пътешествие той променя и възгледите ни за самите нас и за света около нас.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    преди 10 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 11 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 14 часа
    преди 15 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 16 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване